Lewis!

Som nevnt har jeg og mannen min en collie som heter Lewis! Vi kjøpte han høsten 2016 rett før vi flyttet til Oslo. Det var skikkelig spennende å skulle få ha en hund som var helt vår! Jeg har alltid misunnet hundeeiere, det er så tydelig at de er hundens trygghet og at deres forhold ikke kan sammenliknes med andre. Collie er noe jeg alltid har hatt lyst på, og til slutt ville Jørgen også det faktisk! Vi så egentlig på jakthunder, sånn at Jørgen kunne ha med på rådyrjakt, men plutselig endret han mening! (<3)

                                                        

Her ser man utviklingen i de 10 månedene vi har hatt ham! Merker at mange har reagert med at det er så trist at han vokser- men hallooo det er jo stor hund vi villle ha, og det er så flott, syntes jeg, når de tar litt plass og tåler en trøkk! Men det var også veldig koselig når det var mulig å løfte han uten at det føles som en treningsøkt, det skal jeg innrømme haha! 

                                                       Processed with VSCO with f2 preset

Nå er han i puberteten som de kaller det, og det er skikkelig slitsomt til tider! Det er morsomt at hunder på en måte har veldig korte versjoner av menneskeperioder- og puberteten til Lewis gir meg medfølelse for alle som har tenåringsbarn i hus, haha! Vi hadde det så fint for et par måneder siden. Han hørte på alt vi sa og vi var helt sikre på at vi hadde kontroll. Det gjorde jo også at alt ble mye friere for Lewis! Men nå- det er ikke sjangs. Alt er glemt og alt som beveger seg er utrooolig interessant. Tur blir fort litt mer slitsomt da, og det er kjedelig! Han er god og fin hjemme- heldigvis (alle er ikke like heldige!), men ute på tur blir det litt kaos og vi må bruke hele turen på å terpe på enkle beskjeder. 

                                                        Processed with VSCO with f2 preset

Åh- det var sånne stunder jeg drømte om før jeg fikk hund! Å ha en kosebamse på julaften

Det er skikkelig gøy, og samtidig skremmende at bare vi to har fullt ansvar for denne hunden, og vi må sørge for at han får et fint og trygt liv! Jeg kjenner jeg er glad vi gjorde dette før vi fikk barn- det blir en litt lettere overgang kanskje haha. Det er en prøvelse for ekteskapet også! Det er noe i det som sies, at hvis man takler å ha hund sammen kan man få barn sammen. Det blir liksom en light-versjon av barn føler jeg. Det å skulle være enig om regler og fremgangsmåter på diverse og kunne si ifra når den ene ikke holder seg til planen på en konstruktiv måte- det har vært lærerikt og utfordrende! Spesielt nå når han er spesielt flink til å provosere oss så må vi klare å holde holdet kaldt og følge programmet! Å ignorere en hund som bjeffer er tidenes tålmodighetsprøve, hehe.. 

                                                       Processed with VSCO with f2 preset

Men han er flott og vi er kjempeglad i han! Merker også at vi to har to forskjellige forhold til hund! Jeg tror jeg ærlig kan si at jeg elsker Lewis, og det betingelsesløst. Mens Jørgen er vokst opp på bygda, og har et veldig realistisk og tydelig skille mellom mennesker og dyr. Jeg er heldigvis ikke av typen som tror at hunden er et menneske da.. det er også en felle å gå i. Å tro at hunden forstår menneskelige uttrykk. Man må tenke som en hund for å bli forstått- og det beste for Lewis er at jeg er tydelig leder ovenfor han, og det betyr at jeg må være tydelig og bestemt på de reglene som er satt. Bare da blir jeg en god trygghet for han!

                                                        Processed with VSCO with t1 preset

Noe annet jeg merker godt er at vi nå har tatt et valg hvor de fleste har en mening! Enten elsker man hund eller så er man ikke glad i det, eller til og med redd. Og at folk er allergiske også! Så mye nytt å tenke på. Plutselig kan vi ikke ha samlinger hjemme hos oss hvis noen er allergiske! Det er også litt vanskelig å forholde seg til alle som ikke liker hund, når han bare er valp! Han går gjennom så mye, og må lære så mye.. han er jo ikke en kjempeflink hund enda! Han har bitt i stykker en del ting for å si det sånn. Men det som er mest stress er at han ikke finner roen hos andre før etter noen timer ofte. Det gjør jo at alle få inntrykk av at vi har en skikkelig slitsom hund- men sånn er det jo ikke hjemme. Men det er heldigvis ikke noen kjempestore utfordringer vi har med vår omgangskrets, og ikke med Lewis heller- vi har vært heldige. Jeg vil allerede ha en til jeg haha! Men da blir det plutselig nesten umulig å skulle hjem og sove hos familiene våre.. så det får vi kanskje vente litt med hehe!

                                                        Processed with VSCO with p5 preset

Avslutter det hele med noe jeg er veldig glad i – nemlig å ta bilde av Lewis fra ekstremt rare vinkler haha! Han kan se skikkelig merkelig ut. 

Over og ut!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg