Påskeferie!

I dag drar jeg og Jørgen hjem for påsken. Først en tur hjem til Øvrebø og så hjem til Stavanger! Det blir skikkelig deilig å få et avbrekk fra eksamenslesing og være med familien igjen! Jeg gleder meg faktisk også mye til roadtripp-en hjem. Det var noe vi pleide å gjøre så ofte før, men i år har vi spart penger og ikke hatt like mange roadtrips! Planen er den obligatoriske roadtrip-pølsa, snop og denne gangen skal vi høre på Uløst- en “krimpod” om Birgitte Tengs mordet. Har hørt at den er veldig bra, og vant vell prisen for årets beste podcast i 2015. Du kan høre den her

Ellers er det påske, og jeg kjenner hvert år at det er litt rart hvordan høytidene har sporet av dens opprinnelige fokus. Påske betyr for veldig mange; påskeegg, hyttetur og skitur med appelsin og kvikk lunsj. Og ikke minst fri fra skolen! Det har vært noe som har irritert meg veldig før, at det har blitt en tradisjon som egentlig ikke handler om det det skulle handle om lengre. Men sånn er det nå- alle i Norge er jo ikke kristne og da er det jo ikke logisk å skulle feire at Jesus døde for våre synder!

Men for vi som faktisk er kristne så handler jo påsken om at Jesus døde på korset for oss. Jeg syntes det er interessant at det faktumet er så og si det eneste historisk forskning kan si seg helt enig i – Jesus døde faktisk på korset. Det er disse bevisene om korsfestelsen som er grunnen til at historieforskere vet at han i det hele tatt levde. Jeg syntes det er ganske kult egentlig. Det er jo det viktigste Jesus gjorde for oss mennesker også er det den tingen som det finnes gode bevis for at skjedde. Det kan være vanskelig å huske på hva påsken handler om, med alle påske-kyllingene flyvende overalt, men en ting som hjelper å huske det viktige for meg er faktisk å se filmer om det. Det gjør det hele så nært! Jeg anbefaler The Passion of the Christ, og det finnes også flere gode filmer/Serier på netflix nå. For eksempel A.D- the kingdom and empire, og The Bible serien!

                                                   Processed with VSCO with f2 preset
Var visst ikke bare oss som skulle av gårde!
                                                   Processed with VSCO with m5 preset

                                                   Processed with VSCO with p5 preset

 

God påske! spis masse påskeegg!
 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg