Pet Fooled

Nå har vi hatt denne nydeligheten i ca to år allerede! En del har skjedd på den tiden

Haha, lenge siden jeg har klart å løfte Lewis og smile samtidig. Eller egentlig vet jeg ikke om jeg klarer å løfte Lewis i det hele tatt lenger faktisk. Det må testes. Men uansett, det har vært både veldig kjekt og utfordrende å skulle lære opp en hund og vi har måttet ta en del valg på hvordan vi vil gjøre forskjellige ting. Og selv om vi leste oss opp ganske bra er det en del ting vi lærer underveis. En ting vi lærte for en stund siden har for eksempel endret måten vi tenker på maten til Lewis. 

For ca ett år siden sa søskenbarnet mitt til meg at jeg og mannen burde sjekke ut en dokumentar om hundemat på netflix. Helt ærlig lurte jeg veldig på hvordan en dokumentar om hundemat kunne være interessant. Og hvorfor i all verden søskenbarnet mitt syntes den var interessant når han ikke hadde hund selv en gang, haha! Men, meg og mannen satt oss hvertfall ned og så den. Når den var ferdig satt vi ganske målløse tilbake og gikk rett i butikken og skiftet for. 

Dokumentaren heter “Pet Fooled” og handler om hvordan dyrematindustrien er helt på bærtur. Den handler kort fortalt om at det meste av hundematen som finnes der ute er full av ting som en hund aldri har trengt. Det er billig fyll for å spare penger. De forklarte hvilke ingredienser som var vanlig å ha i, som maismel og ris, og veterinærer og andre faglærte går nøye gjennom hva en hund faktisk trenger og hva den faktisk får nå. Vi kunne ikke tro det, og tenkte først at det var “typisk USA” å ha så dårlig stell på maten. Vi foret på den tiden Lewis med et av de mest anbefalte fortypene på markedet i Norge. Den ble anbefalt av både oppdretter og veterinær. Vi sjekket bak på innholdsfortegnelsen og overraskende nok var det forskjellig mais og ris som var første ingredienser. Og deler av dyr fant vi ikke i det hele tatt. Det var veldig merkelig, og jeg merket at jeg ble skikkelig skuffet over hvor lite opplyste man kan være på sånne ting, og at til og med veterinærer blir lært opp til å anbefale dette og har generelt lite om ernæring i utdanningen. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant enda.. 

Jeg føler nesten jeg sitter her og presenterer dere for en merkelig konspirasjonsteori- det føles for absurd til å være sant. Om du har dyr anbefaler jeg deg sterkt å se dokumentaren. Og egentlig til alle andre også- det er ganske interessant å se hvordan svære bedrifter har tatt over et marked og satt en standard som bare handler om penger. 

Vi forer nå Lewis med vom, det er en blanding av innmat og forskjellig fra diverse dyr. Det er det hunden opprinnelig var laget for å spise. Det er skikkelig rart at dette er sant. Jeg kommer ikke over det. Jeg merker jeg har større “tro på menneskeheten” enn det, det virker for absurd at det får fortsette uten at folk sperrer opp øynene.. Men heldigvis fikk vi hund akkurat når noen få faktiskt begynte å få opp øynene, som vom hundemat feks. Og nå har jeg også funnet en nyoppstartet bedrift som har det jeg nettop har skrevet om som kampsak- mer om de en annen gang! 

Men noe kanskje sykere- mye av det samme skjer i “menneskemat verden” også. Jeg har sett mer og mer at leger er helt grønne på hva ernæring og livsstil kan ha å si for helsen og alle mulige sykdommer. Her propper vi bare i oss tabeletter for alt mulig. Jeg føler av og til at vi mennesker har en tendens til å være sauer som bare følger etter flokken uten å stille spørsmål. Og noen syntes tydeligvis Lewis er en sau også ettersom de prøver å hive plantemat etter en kjøtteter, haha!

Gå inn og se dokumentaren! Den er så verdt det. Altså: Pet Fooled

Hilsen kjøtteteren Lewis

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg