Urtedilla!

De siste par ukene har jeg fått skikkelig dilla på urter! Jeg har alltid blitt så oppgitt av at planter dør under min omsorg- eller mangelen på denne. Men at jeg har klart å holde en surdeigstarter i live i flere måneder nå gir meg nytt mot, haha! Det blir dyrt å måtte kjøpe urter hver uke, men å kunne kjøpe en basilikum til 15kr en gang, og så ha den for alltid-det er jo genialt! 

Det som er litt slitsomt er at det virker til at man må finne utav litt selv hvordan å holde disse i live. De trenger i tillegg veldig forskjellige mengder vann! Jeg begynte med å kjøpe urtepotter fra eva solo- men til basilikum funka det faktisk dårlig. Basilikum trenger myye vann fant jeg ut, og den har i min erfaring vist seg å være nesten umulig å drukne. Jeg endte med å gi vekk de urtepottene mine og klarer meg nå med små plastbokser, hehe.

Jeg har nå kjøpt inn basilikum, oregano og koriander- og har begynt å gjøre meg noen erfaringer om hvor mye vann de skal få hver dag. Så foreløpig har jeg funnet ut at korianderen klarer seg med litt vann hver dag- i de små plastskålene jeg har fyller jeg opp skålen en fjerdedel. Basilikum trenger mye mer, og der fyller jeg skålen helt til tops hver dag faktisk. Mitt nyeste tilskudd er oregano- og denne er jeg enda litt grønn på (hehe). Jeg prøver meg frem med å gi like mye som til korianderen, så får vi se! 

Det er noe veldig gøy med å holde planter og surdeiger i live- haha! Og det er bare så godt å kunne krydre med disse gode urtene! 

Det blir spennende å se om jeg klarer å holde disse i live da. Det jeg har forstått er at de skal ha tilgang til lys, men ikke for mye direkte lys! De skal også få vann underifra- altså at man heller det i skålen slik at den trekker opp vannet selv, og ikke vanner overfra. Jeg har funnet det perfekte vinduet å ha dem i, som får mye dagslys- men som aldri i løpet av dagen har solsteken inn derfra. 

Har du mange urter hjemme? Klarer du å holde dem i live? Har du noen gode tips til meg som er litt ny i gamet? 

2 kommentarer
  1. Min erfaring er at basilikumen ikke skal ha for mye vann om gangen, og spesielt ikke kaldt vann.
   Men har også merket stor forskjell på de plantene man kjøper på matbutikken (som dør med en gang), og de man får kjøpt på hagesenter, eller sår selv, som tåler mye mer…
   Jeg kastet nettopp motvillig ut noen urter fordi de tiltrakk seg ekle bananfluer 🙁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg