Vårt Lille Land

I skrivende stund har jeg en “dagen derpå” dag, i den forstand at jeg gikk en lang tur i skogen i går og ligger nå sliten dagen etterpå, haha. En ny sesong av “vårt lille land” har kommet ut, og jeg har nettopp sett siste episode. Jeg ELSKER vårt lille land! For dere som ikke allerede vet så er det en dokumentarserie med fortellinger fra nordmenn om levd liv- enkelt sagt. Jeg elsker å få høre menneskers historie, og spesielt historiene som har preget livet deres sterkest. I dokumentarserien har de jo selvsagt ganske spesielle historier- og det er så spennende å få et innblikk i noens liv.

Jeg sitter ofte da og lurer på hva min historie hadde vært om jeg var med. Per nå føler jeg ikke at jeg har en så tydelig hendelse som kunne passet det. Det mest spesielle i mitt liv, for andre, er vell kanskje at jeg har vokst opp i Thailand. Så det måtte vell vært noe sånt! Men jeg har jo mange flere historier som er viktige og spennende for meg, men som kanskje ikke passer til tv-en.

Det er hvert fall veldig interessant, syntes jeg, å se på livet sitt og se “historiene” du har i ditt liv. Vi har jo så mange, og jeg elsker å høre dem. Hva er dine historier? Det er også spennende å tenke på om man har noen spesielle historier som har et tydelig “før og etter” i livet ditt. For meg er det når jeg valgte å gå ut fra komfortsonen min og begynne på bibelskolen. Det var så totalt skremmende for meg. Jeg var så redd at jeg de første ukene ikke klarte å spise annet enn tørre knekkebrød. Men livet har snudd etter det, jeg har venner for livet, mannen min og begynt i retningen jeg ville at livet mitt skulle gå! Det er jo ikke “vårt lille land” -worthy historie tenker jeg, men det er så spennende å se på hva som har preget livet ditt!

Så to anbefalinger i dag: se vårt lille land (tv2 sumo)!!! Og se litt på livet ditt. Hva er historiene dine? Går historien riktig vei nå, eller ikke? i såfall hvorfor ikke?

 

De Gode Samtalene

For noen dager siden var jeg og Marie, bestevenninne, på tur i østmarka. Tiden går fort når vi snakket i ett sett, haha. Vi har alltid så mye å snakke om- vi går aldri tom. 

Noe vi ler litt av er at vi som bestevenninner har vokst og utviklet oss ganske likt som man bør i ekteskap, haha. Vi startet med få, til ingen, felles interesser- til at vi nå har så sinnsykt mange gøye felles interesser! Bare at vi begynte med at jeg var troende og hun ikke var, definerte jo vennskapet mye. Så ble Marie kristen selv etter et par år, og det har jo endret hva vi kan snakke om sammen og tingene vi gjør sammen til de grader!

Men utenom det har vi så enormt mange andre felles interesser nå at vi jo aldri kommer oss gjennom alt vi vil snakke om på en henging. Det er veldig gøy å ha ei venninne som har fått se meg vokse litt opp. Jeg har jo flyttet mye i min barndom og har følt at jeg har byttet ut nettverk hver andre år. Men Marie har vært konstant i livet mitt siden jeg har 13 år. Så uheldigvis husker hun alle mine kleine år. Men det går fint- jeg husker hennes også, hehe. 

Det er så gøy å være på tur om dagen! Jeg har tidligere syntes at det var stress og tungt å skulle gå turer i skogen, men nå har jeg blitt mye mer vant til det, og det er deilig! Når vi gikk denne turen glemte jeg mobilen min hjemme, og kom ikke på det før en stund etter vi kom hjem- det høres kanskje teit ut, men det har jo blitt sånn for mange nå at man har mobilen på seg hvert sekund av hver dag. Så jeg blir så glad når jeg klarer å glemme mobilen min i mange timer, haha!

Jeg føler meg så levende og fri når jeg kobler av skjermer, og drar ut her! Det anbefales så utrolig sterkt, altså. 

Drømmehuset

De siste månedene har jeg og mannen min begynt å drømme om hvordan vi vil innrede huset vårt, hvilke romløsninger vi vil ha og hvor vi vil bo. Hvor vi vil bo har  vi drømt om side vi møttes egentlig, og vi vet at drømmen er et gårdsbruk på sørlandet som ligger usjenert til rett med et vann. Men spesielt etter vi fikk hund har spørsmålet om hvordan vi vil innrede hjemmet vårt blitt et hett tema. 

Med Lewis fører det med seg enorme mengder hår. Jeg hadde aldri trodd at det skulle være SÅ mye hår. Det har gjort at vi vil innrede vårt fremtidige hus med tanke på å gjøre det lettvint å holde rent ( i tillegg til at det skal være dritfint da, selvfølgelig). Det er noen få ting vi har funnet ut er obligatorisk. Den første har vi ikke klart å vente med, nemlig robotstøvsuger. Det har gjort livet så mye lettere. Heldigvis er leiligheten vi bor i nå lagt opp tålig bra for en robotstøvsuger- heldigvis. Den kommer seg under både sofa, seng og skaper. Når vi skal innrede vårt hus er dette et must. Hvis eg skjenk er for lav ned mot gulvet er den dessverre uaktuell- med mindre vi klarer å løfte ned akkurat nok med puter under bena, hehe. 

En annen must er at møblene skal være “hårvennelige”. Med det mener jeg at hårene ikke må sette seg fast på møblene våre. Enkelt sagt betyr det at skinnmøbler er vår nye beste venn, haha! Det er helt greit foreløpig, da jeg drømmer om en brun skinnsofa. Jeg bare håper og ber at jeg ikke blir lei av det. Alt kan selvsagt ikke være skinn, men det enormt stor forskjell på andre stoffer av hvordan hårene sitter på og hvor synlige de er. 

Vi kan heller ikke ha tepper som gjør det vanskelig å rengjøre. Vi har funnet løsninger på mange av problemene med hår – som feks tørketrommel til klærne våre- men det gjenstår et problem jeg ikke klarer å finne ut av: varme gode tepper. jeg elsker å ha tepper i sofaen- jeg elsker tepper så mye av jeg kan skru på Aircon om sommeren bare for å gjøre det kaldt nok for å ha på seg teppe. Jeg har blitt spurt så sinnsykt mange ganger om jeg fryser når jeg er på besøk hos noen- but nope, hvis du har et tepper så kommer jeg til å bruke det uansett. Men dette er altså et stort hårproblem. Og jeg vil ikke akkurat ha et skinnteppe. 

Så langt har vi komt i tankene om innredning, haha! Det var kanskje ikke det dere trodde! Jeg gleder meg til å planlegge videre med farger på veggene, hvilke møbler jeg liker osv. Men det føles enda litt langt vekke til å begynne å tenke på seriøst på det- jeg endrer jo smak hele tiden. Men en ting har jeg funnet ut: jeg skal først sjekke ut søstrene grene, Upstairs og lignende butikker for å se om de har noe kult (til en brøkdel av prisen) , før jeg går til innkjøp av dyrere merker!

Har dere planer for drømmehuset- eller er du en av de heldige som allerede bor der?! Har du tips til hva jeg kan tenke på, evt. noen gode tips til dyrevennlige møbler osv?

“Bra Godt” På Studentbudsjett

Jeg sitter å ser på “Bra Godt” med Berit Nordstrand. Etter jeg leste boken til Berit Nordstrand (les: Mor var på kurs, kjøpte boken, og fortalte meg hva Berit Nordstrand sier, haha) har jeg endret mye av kostholdet mitt og elsker hva det gjør med kroppen min. Min favoritteffekt er at min kropp har vært ganske dårlig på å holde en stabil vekt- men det har virkelig stemt det Berit sier at når man gir kroppen rett mat vil den hjelpe deg å holde deg stabil! Og jeg har opplevd å spise alt for mye i perioder- men av den gode maten- og har ikke gått opp! 

Men problemet mitt er at, uansett hvor mye hun mener på at det ikke er dyrere å spise Berit Nordstrand godkjent- så er det altså det. Jeg har ikke råd til å gjøre absolutt alt Berit-godkjent. Feks er det en kjempegod pizzabunn hun har oppskrift på med havregryn, egg og cottage cheese. Veldig god, men det er så utrolig mye dyrere enn å lage en deig til ikke mer enn 3kr. 

Jeg har gått mer og mer i retningen med å bytte ut produkter, og har funnet ut hva økonomien vår kan klare av byttene. Det har resultert i at jeg spiser nesten bare Berit-godkjent mat til frokost, lunsj og kveldsmat. Nå gjenstår bare middagen. Men til og med her har jeg alltid en veldig sunn og god salat! Til dere studenter der ute- her er mine triks til hvordan leve sunnest mulig, på lavt budsjett:

Mine tips:

Kjøp vanligvis dyre, gode, varer på tilbud! 

Det er som sagt mange Berit Nordstrand godkjente produkter som rett og slett blir for dyrt for studenter- men disse må man hamstre på tilbud! Hun anbefaler jo kjøtt og fisk med mye kjøtt og fisk i- ikke billigproduktene. Nå sist uke handlet jeg både god kyllingfilet og fiskekaker med mye fisk- på tilbud. Da var faktisk kyllingfileten billigere enn den billigste typen jeg pleier å kjøpe. Vi har altså investert i en skikkelig fryser for å kunne handle på tilbud. 

Velg ut faste ukentlige produkter og retter du alltid kjøper

Vi har et budsjett på 1000kr i uken for to stykker (med en som spiser for to- ikke jeg som er gravid, men en mann med høy forbrenning haha). For meg er det viktig å alltid ha salat tilgjengelig og vi kjøper alltid en pakke spinat eller grønnkål (dette er en superfood med masse bra! bedre en isberg- jo grønnere jo bedre). I tillegg kjøper jeg store tomater i løsvekt (billigst), og et par grønnsaker til som passer i salaten.

Jeg kjøper alltid tre bokser änglemark kokosmelk (den billigste og faktisk økologisk!) og en sjelden gang må jeg kjøpe nye chiafrø (en økologisk og økonomisk pakke kjøpes på rema 1000). Med disse to ingrediensene har jeg chiapuddingen min. Jeg kjøper også alltid en klase bananer, en boks gresk yoghurt, og honning en sjelden gang. Med disse ingrediensene har jeg alt jeg trenger til frokosten min: chiapudding med de tre toppingene. 

Jeg baker også alltid to brød i uken med surdeig. Til dette må jeg av og til handle inn rugmel, og ukentlig handler jeg 1kg pakke med speltmel. 

Jeg lager også alltid sunn granola og egne sunne knekkebrød. Til dette trenger jeg en sjelden gang å kjøpe inn nye ingredienser som forskjellige type frø, lønnesirup og havre/hvetekli. Dette er også lurt å kjøpe på tilbud, men jeg har faktisk klart å holde budsjettet helt bra med å kjøpe det utenom salg. Ingenting av dette må kjøpes ofte. Det jeg må kjøpe oftest er lønnesirup som jeg må kjøpe etter jeg har laget to omganger av granola. Så maks en gang i mnd. 

Så med disse tingene jeg alltid har i hus sikrer jeg meg supermange bra vitaminer og mineraler, og med både surdeig og gresk yoghurt får jeg gode bakterier til tarmen! Så uansett hvor “usunt” resten av kosten min blir får jeg alltid i meg sunn og god mat utenom middagen- men til middagen får jeg alltid en veldig god salat og ofte bra kjøtt og fisk kjøpt på tilbud. 

– Finn de gode sunne OG billige produktene

Jeg har lyst til å ha grønnsaker, frukt og god salat i kostholdet mitt. Før, når jeg ikke var så økonomisk bevisst, klagde ofte mannen min på at salaten vi hadde i løpet av uken var det dyreste av alt vi kjøpte- og det stemte nok! Men nå har vi ganske rimelig salat, frukt og grønnsaker. Rett og slett fordi jeg har satt meg inn i hva som er billig. Til vår store glede har vi kunnet kjøpe masse champignong feks. Vi elsker sopp- og det er faktisk ganske rimelig. Jeg har også byttet ut små cherrytomater med store løsvekt tomater. En pakke spinat er faktisk ikke så dyrt. Og så har jeg kjøpt en tupperware boks som holder spinaten frisk- jeg kan faktisk ha den opp til to uker! 

Jeg ser også på hvilke av økologiske alternativene som er samme pris som ikke-økologisk. For økologisk er mye bedre og har mer av næringstoffene i. Feks. kjøpte jeg nå urtene mine økologisk til 15kr. Jeg er ganske sikker på at det har kostet dobbelt av det når jeg har kjøpt dem vanlig i en annen butikk. Dette var på coop obs altså. Änglemark er generelt ganske billige økologiske produkter- feks er kokosmelken jeg kjøper derfra den billigste kokosmelken jeg har funnet. Änglemark har faktisk ofte tilbud på coop obs også- og det er da jeg alltid kjøper olivenolje! 

 Husk å vær fornøyd med det lille du klarer å gjøre “rett”

Mitt siste tips er noe jeg har måttet minne meg selv mye på. Det er ikke lett alltid som student å skulle spise absolutt alt rett, men her må jeg ofte stoppe opp og vær fornøyd med det jeg får til! Så merker jeg at jeg orker mer og mer! Når det ikke står på økonomien kan det ofte stå på orken. Det høres kanskje mye ut at jeg har flere planter å holde i live, en surdeigsstarter som må mates, og både knekkebrød, granola og brød som skal bakes jevnlig! (Det syntes hvert fall jeg før). Men nå er jeg blitt vant til alle disse tingene en etter en og det tar ikke mye hjernekapasitet for meg å gjøre noe av det. Akkurat nå så jeg at Berit anbefalte å dyrke spirer – og jeg kjenner faktisk at “ja, det kan jeg jo gjøre”. Og når man øker med en etter en ting man lager på den gode måten så blir det til slutt en stor del av kostholdet ditt og faktisk også GØY!

Til slutt mitt heteste tips for å holde det til budsjettet: handle en gang i uken, og ikke gå over den prisgrensen du har satt deg! Vi elsker å handle på Coop Obs hvor vi kan scanne selv, og se akkurat når det bikker 1000lappen.

 

 

 

Alternativ til sukkergodteri: peanøttkuler

Da har jeg fått prøvd enda en ny variant av sunn godis! Denne gang peanøttkuler dyppet i mørk sjokolade. Med flere av tingene jeg har prøvd må det litt tilvenning til merker jeg! Ting med sjokolade smaker veldig kraftig mørk sjokolade, og når man er vandt med lys melkesjokolade blir det jo veldig annerledes. Men jeg merker at jeg venner meg til det overraskende raskt! Som med disse peanøttkulene tenkte jeg ved første bit at “dette blir første og siste gang jeg lager disse”. Men- nå sitter jeg og gleder meg til å ta en bit innimellom! 

Disse var også veldig lette å lage- i love it! 

Ingredienser:

– 6 ss havregryn

– 4 ss peanøttsmør

– 1 plate mørk kokesjokolade

– evt litt kokosolje

Så her tar du havregryn og peanøttsmør i en bolle og rører sammen. Det jeg ikke gjorde, og skulle ønske jeg gjorde, var å sette det kaldt en periode for å gjøre det lettere å rulle kuler i håndflaten. Det ble litt gris i hendene for å si det slik, haha. Men man ruller dem så sammen i kuler og dypper i sjokolade man har smeltet i vannbad. Jeg tar i litt kokosolje for å gjøre sjokoladen litt lettere å påføre. 

Jeg tok i litt mye kokosolje denne gang, som gjør at det er et veldig tynt lag som fester seg til kulen. I tilegg gjorde jeg som på bildene jeg hadde, at jeg bare dyppet halve. Jeg vil anbefale å ha maks 1/2 ts kokosolje i sjokoladen, og dyppe hele kulen i sjokoladen! 

Først tenkte jeg at det var en veldig kraftig peanøttsmak og lite sjokolade- men nå elsker jeg dem! Men neste gang blir det litt mer sjokolade likevel- hihi. 

Har dere prøvd disse før- eller skal du prøve det nå? Si ifra hva du syntes!

Urtedilla!

De siste par ukene har jeg fått skikkelig dilla på urter! Jeg har alltid blitt så oppgitt av at planter dør under min omsorg- eller mangelen på denne. Men at jeg har klart å holde en surdeigstarter i live i flere måneder nå gir meg nytt mot, haha! Det blir dyrt å måtte kjøpe urter hver uke, men å kunne kjøpe en basilikum til 15kr en gang, og så ha den for alltid-det er jo genialt! 

Det som er litt slitsomt er at det virker til at man må finne utav litt selv hvordan å holde disse i live. De trenger i tillegg veldig forskjellige mengder vann! Jeg begynte med å kjøpe urtepotter fra eva solo- men til basilikum funka det faktisk dårlig. Basilikum trenger myye vann fant jeg ut, og den har i min erfaring vist seg å være nesten umulig å drukne. Jeg endte med å gi vekk de urtepottene mine og klarer meg nå med små plastbokser, hehe.

Jeg har nå kjøpt inn basilikum, oregano og koriander- og har begynt å gjøre meg noen erfaringer om hvor mye vann de skal få hver dag. Så foreløpig har jeg funnet ut at korianderen klarer seg med litt vann hver dag- i de små plastskålene jeg har fyller jeg opp skålen en fjerdedel. Basilikum trenger mye mer, og der fyller jeg skålen helt til tops hver dag faktisk. Mitt nyeste tilskudd er oregano- og denne er jeg enda litt grønn på (hehe). Jeg prøver meg frem med å gi like mye som til korianderen, så får vi se! 

Det er noe veldig gøy med å holde planter og surdeiger i live- haha! Og det er bare så godt å kunne krydre med disse gode urtene! 

Det blir spennende å se om jeg klarer å holde disse i live da. Det jeg har forstått er at de skal ha tilgang til lys, men ikke for mye direkte lys! De skal også få vann underifra- altså at man heller det i skålen slik at den trekker opp vannet selv, og ikke vanner overfra. Jeg har funnet det perfekte vinduet å ha dem i, som får mye dagslys- men som aldri i løpet av dagen har solsteken inn derfra. 

Har du mange urter hjemme? Klarer du å holde dem i live? Har du noen gode tips til meg som er litt ny i gamet? 

Turkondisen på vei opp

I helgen hadde vi besøk av svigers- og de var gira på tur! Typisk tur til Oslo å være ute i østmarka hele oppholdet, haha! De fikk hvert fall innblikk i hvordan vi bor i Oslo da! Det har blitt veldig mye turer i det siste, sist uke tror jeg vi var på tur i 15 timer totalt. Jeg er veldig fornøyd med å endelig ta tak i ønske mitt om å være mer ute. Kondisen er også på vei oppover heldigvis, jeg klarer stigningen til toppen uten å måtte spy, hehe. Men jeg har også innsett at å sammenligne seg med mannen min ikke er lurt, og at jeg klarer å holde tritt med han burde jeg være veldig fornøyd med!

Her slet jeg med å gå opp uten pauser, så bare løper mannen min opp i stedet. 

Det er kjekt å utfordre Lewis på å hoppe opp der, gå under der og over her. Så her måtte han hoppe over en stokk som lå i veien!

 

En koselig oppdagelse

I dag da vi gikk en ny firetimers tur (bare nevner det), så kom jeg på noe veldig koselig! Både jeg og mannen min hadde hver sin “Jeg trodde du skulle bli kjempesur når jeg gjorde det…” utsagn i løpet av turen. Mannen min reagerte på at jeg var gladelig med på å prøve en alternativ rute hjem, på en sti som nok ikke har blitt brukt som ti på hvert fall ti år. Jeg reagerte på at mannen min gladelig gikk tilbake over en bru en gang til slik at jeg kunne ta bilder. Begge disse tingene er sånne ting vi har blitt sure for før. “Hvorfor skal vi gå på en sti som ikke en gang er en sti?! Vi vet jo ikke en gang hvor vi er!” og “kamera og mobil har ingen plass på tur å gjøre- legg det nå vekk og ta inn naturen heller!!” har vært vanlig utsagn på tur. Men nå har vi altså begge jobbet oss mot hverandre, og godtatt det den andre syntes er gøy! Og ikke minst koser vi oss mer og mer med disse tingene sammen! Jeg stoler på at mannen har kontroll på stien som ikke er sti, og mannen oppmuntrer meg til å ta bilder og stiller gladelig opp. Ekteskapet er finest når det er slik! Det morsomme er at det kom litt overraskende på. Normalt når vi har blitt kvitt et “problem” er vi meeeget klar over at problemet har vært der, og nå er borte- for det var en himla jobb å komme seg dit. Men dette har skjedd litt mer i det skjulte faktisk. Vi prøver generelt å ha det bra sammen og godta hverandre- så blir det slike fine resultat av det! Så nå har vi det altså så kjekt på tur sammen, og kan kose oss med å være litt eventyrlystne og kreative! 

I tillegg til å stille opp på bilder, har mannen min innsett at han er mann til en blogger- og klager aldri når jeg spør om han kan ta noen bilder ;P 

Strikkegenseren jeg har på meg har jeg nettopp fått av svigermor! Jeg elsker den! Det er første gang jeg har fått noe så stort plagg strikket, hvor jeg valgte både mønster og farger! 

Det var verdt det å gå over den brua en gang til- spør du meg, hehe. 

Evig taknemmelig for disse gutta her! Og for at jeg er i et ekteskap som stadig jobber seg fremover!

Ekstremt fokus på sunnhet?

For noen dager siden skrev jeg et innlegg om at jeg var ute på tur, og at jeg vil være aktiv og sunn med å være mer i naturen i motsetning til å være på treningssenter. Dette for meg har vært en lang prosess der jeg merker jeg har vært veldig påvirket av hvordan samfunnet i dag snakker om sunnhet. Å være medlem på treningssenter er ekstremt vanlig, og når vi før snakket om å være støttemedlem føler jeg nå mer og mer at veldig mange faktisk trener veldig mye. Jeg vet ikke om dette er en illusjon som blir skapt utad- eller bare jeg i mitt eget hode, eller faktisk er reelt. Men jeg føler hvert fall at å trene fem dager i uken er helt normalt! Jeg husker for noen år siden da jeg gikk ned i vekt, at jeg trente fem dager i uken og følte det var ganske insane mye. Men jeg hadde et mål- jeg ville bli frisk og sunn (og se bra ut. mest det). 

Jeg har gått med spørsmålet lenge om det er greit at dette har blitt den nye normalen? Det er kanskje lettere å si at kroppspresset som finnes nå åpenlyst kan påvirke negativt- men jeg reagerer faktisk også på tankene man har i dag på hvor mye man bør trene.. Når jeg sammenligner Norge med USA så blir jeg egentlig bare litt sånn stolt av Norge, og kjenner at det er sykt bra at vi i Norge har mye bedre opplæring på kosthold og trening nå. Jeg ser så utrolig mange aktive mennesker rundt meg, og det er jo bra! Vi tar vare på oss selv. Men kan det bli for mye?

Jeg har hvert fall kjent for min egen del at jeg har måttet stille meg spørsmålet med hva som er å være sunn nok. I kostholdet er jeg nok kanskje litt ekstrem i forhold til normalen, med at jeg holder meg vekke fra sukker og hvetemel i stor grad. Dette fordi jeg har merket at kroppen trives bedre uten. Men på treningsfronten vil jeg nå definere meg i det lateste laget, i forhold til “normalen”. Å ha hund som innebærer å gå en del daglige turer, og lett får meg opp i 10 000 skritt om dagen føler jeg ikke er “bra nok” lengre. Jeg har tatt meg selv i å stille mannen min spørsmål som “har ikke kroppen min det fint da, når jeg er normalvektig og går mye i skogen? Må den ha yoga, crossfit, tredemølle og triatlon?” 

Jeg føler mange som trener “bare for å holde kroppen sunn og i form” trener på et veldig mye høyere nivå enn kroppen trenger for å være greit sunn og i form. Er dette bare meg? Det er jo ingenting galt i å trene mye (selv om det kan alltids bli for mye av alt da, selvsagt), og hvis man trives med det så er jo alt tipp topp! Problemet oppstår når det dannes en forventning om at man bøøør trene såpass mye, og man egentlig ikke trives med det så veldig. Det er dette jeg har kvernet litt på oppi toppen. Så har jeg altså funnet ut at jeg vil være aktiv på den måten at jeg drar ut og opplever naturen, svømmer fordi jeg liker å svømme, og kanskje jeg skal tørre å danse- fordi jeg alltid har hatt lyst. Det gir meg en skikkelig godfølelse å kunne vedlikeholde kroppen min samtidig som jeg lever og opplever og koser meg. Det beste er at jeg på tur i naturen trener kroppen mens jeg får fokuset vekk fra kroppen, når jeg på treningssenter opplevde å trene kroppen og bli ekstremt fokusert på den.

En hund til, takk!

Når jeg var på vei ut for å gå tur med Lewis så jeg to store hunder som lekte sammen på jordet rett med oss. Jeg har sett dem før og vet at de har samme eier- og det virker såå bra for hundene å ha hverandre! Åh- jeg har tenkt på det mange ganger, at vi skulle hatt en til. Da blir plutselig ikke Lewis like “alene” når vi er vekke, som det han er nå. Da er han ikke like avhengig av oss for å ha et kjekt og godt liv! Da har han en annen venn som er i samme situasjon som han. Det har skjedd noen gangen at jeg og mannen min kommer hjem fra lange dager på skolen, og det eneste vi vil er å innta sofaen resten av kvelden. Men så blir vi møtt av Lewis som har ladet opp til dette øyeblikket i hele dag- nå begynner hans dag! Action- please! Off, da får jeg så vondt inni meg! Vi går jo selvfølelig tur med han, men på slike dager syntes jeg han fortjener såå mye mer. Heldigvis er ikke slike dager i flertall, vi ville ikke hatt hund om vi begge var vekke åtte timer hver dag. Når vi skal ut i jobb er jo mannen min i turnus, og jeg kommer også mest sannsynlig til å ha veldig varierte dager- noe som gjør at Lewis sjeldent er alene egentlig. 

Men for hans trivsel, og litt for min del som vil ha flere dyr, så hadde det vært så fint med en til! Men det er helt uaktuelt nå, av flere grunner! Èn hund er liksom greit nok, vi bruker tusen kroner på han i måneden og selvfølgelig mye av tiden vår- men det får vi til! Men to hunder? Selve turgåingen osv. vil jo bare bli dobbelt så effektivt. Vi må jo ikke gå flere turer, og det blir jo ikke så merkbart sånn sett. Men å doble budsjettet, og feks pelsstell? Nei det blir litt mye. Og ikke minst det å kunne ha dem med rund forbi! En hund er greit akseptert å ta med seg- vi tar han med hjem til begge våre familier, selv når vi sover der i flere døgn. Men å ta med seg to store hunder (vi elsker store hunder) til svigers som ikke er spesielt glad i hunder- nei det er å be om litt for mye tror jeg. Da må vi være i den situasjonen at vi har råd til en god kennel når vi skal vekk, tenker jeg. Og det er ikke nå. 

Heldigvis har utleierne venner med hunder som han får henge med når de har han på tur ! 

Men to hunder skal det nok bli en gang i ikke så fjerne fremtiden! (Desverre- for dere nær oss som ikke er så begeistret, hehe). Mannen min har jo en drøm om å ha politihund, så det hadde jo vært veldig spennende! En politihund er jo noe helt annet igjen da! Da må jo Lewis plutselig være alene hjemme likevel- så får den andre hunden være med paps på jobb- urettferdig xD Jeg har planer om å kurse Lewis til besøkshund da! Og da kunne bruke han i jobben min. Så forhåpentligvis tar vi med oss hver sin hund på jobb 😉 En ting er sikkert- jeg elsker collier, men å ha to levende pelsdotter, som ikke klarer å holde på pelsen sin, er totalt uaktuelt. Da må de være utehunder i såfall. 

Har noen av dere gått fra en til to hunder? Hva er tankene deres om det?