1 down 1 to go!

Aaaahhhh- ingenting er så deilig som å legge en oppgave bak seg. I dag har jeg hatt en muntlig fremføring i ledelsesemnet jeg tar. Jeg gruet meg skikkelig. Den hjemmeeksamen jeg skal ha neste uke er jo myyye viktigere og større enn å få godkjent et arbeidskrav i form av en  15 minutters presentasjon, haha. Men med min lille frykt for muntlige presentasjoner ble liksom hjemmeeksamen en komfortabel lek i forhold. 

Heldigvis er det ikke sånn ille at jeg “choker” under presentasjoner. Jeg klarer meg faktisk ganske greit i sånne settinger. Mange ville kanskje også trodd at jeg trivdes i sånne settinger, haha. Jeg er jo forsåvidt vandt til å være på en scene og ha all oppmerksomheten- det hjelper jo litt. Men det er stor forskjell å synge og å skulle snakke om viktige faglige ting. Når jeg tenker meg om er det jo likt med tanke på bilkjøring! Livredd inni meg, men utpå er jeg egentlig relativt god og virker kanskje også selvsikker og komfortabel. Det er jeg forsåvidt taknemmelig for da! Så slipper jeg frykten for å faaktisk drite meg ut og gjøre feil. 

Men nå- nå tar jeg en fridag resten av dagen og utsetter den fulle panikken av at jeg skal ha hjemmeeksamen på mandag i et fag jeg ikke har lest på 🙂 Noe av grunnen til at jeg tar det litt rolig i dag er fordi munnsåret har meldt sin ankomst. Munnsår er en liten avtale mellom meg og kroppen min, hvor kroppen gir meg munnsåret for å si “ro det heeeeelt ned nå” – også prøver jeg å gjøre det, hehe. Det er en litt sånn god påminner også akkurat nå. Jeg har ikke skjønt helt hva det er, jeg har bare ikke følt meg helt på topp. Men når munnsåret kommer så vet jeg hva greia er: jeg er sliten og muligens begynnende syk- og da er det bare til å ta det rolig. Så munnsåret har altså nesten blitt min venn- det skulle aldri 15 år gamle Talette trodd! Det var hennes verste fiende 😉 

Snøen er vekke i Lørenskog i dag, og det er vått og trist ute- men det betyr jo ikke at det må være det på bloggen. Her er det enda vinterfint!

Håper dere har en fantastisk helg og unner dere ikke eksamenstress! 

Heller dårlig nett enn å si ifra

Siden vi flyttet i leiligheten her på Lørenskog har nettet vært ganske dårlig. Det er inkludert i leieprisen og vi har lurt på lenge om vi burde si ifra: er nettet mye dårligere enn det burde være, liksom? Her merker jeg at jeg har veldig lite lyst til å si ifra til utleierne om det, haha. Jeg har så lyst å ha et bra forhold til dem, og vil helst ikke klage på en ting- da er jo alt så mye koseligere xD Jeg tenker altså ganske ulikt i denne situasjonen enn i for eksempel nære relasjoner- da går det jo ikke an å drite i alle problemer i evig tid. Men for meg i denne situasjonen er det faktisk sånn at jeg heller vil leve med dårlig nett, enn å ta opp at nettet ikke er bra nok. 

Men ja, nettet er faktisk ganske ræva og å laste opp ett bilde i et blogginnlegg, for eksempel, kan ta 5 minutter- i motsetning til skolen/hjemme i Stavanger hvor det tar 1 sekund. Jeg syntes det var litt gøy å lage YouTube filmer å ha her på bloggen, men om dere ikke har merket det sa det stopp for noen måneder siden. Jeg brukte seriøst to døgn på å laste den opp- så det gidder jeg ikke å gjøre flere ganger. 

Jeg kan høre flere av dere tenke at det må gå ann å si ifra, haha! Jeg er enda i tenkeboksen, men ja shit jeg vil bare ha det hyggelig med dem. Vi har så sinnsykt god tone og de passer hunden og vi passer kattene- det er koselig. Dette er grunnen til at jeg ikke ville bo i hybel egentlig. Men mannen syntes det er så mye koseligere å leie av “skikkelige folk” enn å leie en leilighet hvor det er profesjonelle utleiere som står bak. Men for min del hadde det vært litt lettere med profesjonelle å forholde seg til- når det er noe å klage på. Jeg vil liksom ikke risikere at utleierne a) gir oss et irriterende dårlig svar om at vi bare må klare oss, eller b) setter i gang et stort prosjekt, som må være kostbart for dem, for å fikse internett xD De er mest troende til alternativ B. Og jeg klarer ikke å sitte å se på at de stresser rundt for å fikse det, hehe. 

De gjør så mye for oss. De så at Lewis måtte være i bånd på terrassen- så da gikk han like så godt å snekret en grind for oss bare noen dager senere! De kom med vaffel som “takk for lånet” for at DE luftet VÅR hund?! Nei- jeg klarer det ikke, de er for koselige haha.

Hvordan tenker du om å si ifra til utleierne- som bor i samme hus som deg? 

Da jeg turte å være feminin

Fra jeg var ung tenåring og helt til jeg møtte mannen min følte jeg meg aldri veldig feminin. Jeg følte alltid at guttene var kompiser, og at jentene var alltid mye mer jentete enn det jeg var. Det er rart å tenke på nå, for sammen med mannen min så er jeg jo veldig feminin i forhold! Jeg har masse følelser og tørr å være sårbar og jentete. Jeg vet ikke om det blir litt “feil” nå i dag å snakke om femininitet og koble det opp til å være følsom osv, haha. Men jeg klarer ikke å forklare det så veldig mye bedre. Det var rett og slett en forsvarsmekanisme, har jeg innsett i etterkant, hvor jeg ikke turte å være det som var typisk jentete, fordi jeg følte meg ikke fin nok. I hodet mitt følte jeg nok at jeg måtte heller være den halvtøffe, sterke, kompisen til guttene enn å være den typiske jenta som gutten føler de “passer på” om det gir mening. 

Jeg husker jeg sa i den tiden at jeg følte guttene rundt meg ikke var “mann nok” til å takle meg, haha. Det høres litt teit ut, men jeg tror faktisk litt av det var sant. guttene på ungdomsskolen ++ syntes nok det var litt vanskelig med ei som hadde meninger og sa i fra at det ikke var kult å mobbe andre feks. De så ut til å trives mye bedre rundt blondinene som fniste når de sa at “faen, jeg må på do- faen”. Men teorien min stemte nok ikke hundre prosent- den må nok ha stått sammen med faktumet at jeg ikke turte å vise meg sårbar. Jeg var jo rundt flere andre gutter som ikke var slik i det hele tatt. Jeg følte meg nok ikke spesielt vakker utseendemessig, og samtidig for “sterk” i personligheten. 

Det var faktisk overraskende hvor lett det var å være sårbar og “jentete” når mannen min kom inn i livet mitt. Jeg hadde blitt mye sikrere på meg selv, så jeg turte å tenke at jeg var fin og bra nok. Og samtidig var mannen min ikke truet i det hele tatt av min sterke personlighet og meninger. Han var så mann “to the bone” at det ikke var tvil om hvem som var jenta i forholdet. Det har jeg faktisk tenkt mange ganger at jeg elsker med mannen min! Jeg har vært borti så mange gutter som har virket truet og ukomfortabel av hvordan jeg er. Jeg har også lest litt om personligheten min at typen min ofte kjører gjennom sine forslag fordi man er overbevist om at man vet best, haha. Jeg har jobbet med det- men til og med når jeg ikke hadde jobbet så mye med det så virket mannen min aldri truet av det på en slik måte at han følte seg lite maskulin..

Processed with VSCOcam with x1 preset

Selv om man nå i dag snakker så utrolig mye om kjønnslikhet osv osv, så må jeg si det at jeg liker å føle at jeg har en sterk mann som kan passe på meg og tåle min styrke (det siste der er vell helt innafor å si i feministverden forresten ;P) Rart å se hvordan årene og modenheten kan endre en. Har du endret deg mye siden ungdommen? 

Tom for futt

Er det ikke rart hvordan vi ofte ikke klarer å holde ut lenger, når vi ser enden i nærmeste fremtid? Jeg kan holde meg fra å gå på do i timesvis, men når jeg går opp trappen til huset blir det plutselig full panikk- jeg må på do NÅ. Det samme gjelder visst meg og juleferien nå. Jeg kommer til å være ferdig om en uke fra i dag- det er ikke særlig lenge tid! Men plutselig orker jeg ingenting mer. Hver time på skolen er et stort ork, haha. 

Jeg sitter og tenker litt om dagen, på hvordan livet kommer til å bli når vi er ferdige som studenter. Jeg kan jo ikke annet, jeg. Mange gleder seg til å komme ut i jobb- inkludert mannen min. Mens jeg aner ikke! Kommer jeg til å trives med en jobb? På skolen har man bare ansvar for seg selv som regel, men i en jobb har man plutselig ansvar for noe/noen. Ikke minst vet jeg veldig godt hvordan å være student- det er ganske trygt, det. Jeg har kost meg også! Det er nå i det siste jeg har begynt å kjenne at det skal bli deilig å komme seg litt videre- jeg er klar for et nytt stadium i livet 🙂 

Har noen av dere opplevd overgangen fra student til arbeider? Det hadde vært kjekt å høre noen erfaringer! Jeg har bare sett vennene mine på avstand da de har begynt å jobbe- da har jeg fått en liten følelse av at overgangen kan være ganske tung. Sikkert mye fordi det er en helt ny jobb, men også en helt annen hverdag å ha. 

Black Friday og Julegaver

Da har vi alle overlevd Black Friday i år også, tror jeg. Det var mye ståhei og meninger i forkant, hvor jeg føler de fleste var litt imot konseptet. Jeg har kjent på det selv, hvert fall når det ikke er Black Friday egentlig- det er jo Black week, Black friday, Black weekend og så cyber moday, selvfølgelig. Det tar jo aldri slutt. Jeg syntes det hadde vært litt artigere om det var en dag- Black friday- som tok helt av. Jeg personlig gidder som regel ikke å gå i butikkene, da. Jeg sitter hjemme på nettet i ro og fred, og det eneste jeg merker til “stor pågang” er at nettsiden til tider kan være litt treig. I år, derimot, forslo faktisk mannen at vi skulle bort til strømmen storsenter å sjekke ut tilbudene (jeg sjekket for slagsymptomer, men han var overraskende nok helt fin i formen). Det var ikke så veldig kaos i butikkene heller, egentlig. Alt var rett og slett litt tamt. Men vi koste oss, og vi fikk gjort unna en hel del julehandel. 

Med prisjakt.no kunne vi være sikre på at det var et godt reelt tilbud også! Jeg tenker altså at Black Friday går helt fint jeg, så lenge man ikke kjøper masse ting man ikke trenger. Men er ikke de fleste på julehandelen nå i November, da? Det var hvert fall vi- og det er jo helt genialt å kjøpe gaver på tilbud! Jeg husker for noen år siden at det alltid var litt irriterende at det var salg rett ETTER jul! Da lønnet det seg bare med tingene man skulle bytte i størrelse feks ;P Husker den første gaven jeg fikk av mannen min, en turbukse, som var i feil størrelse. Når vi gikk for å bytte den gikk jeg plutselig ut med en ullgenser og noen andre småting i tillegg- buksen var jo plutselig på knalltilbud. Så det er ganske digg at man kan handle på tilbud før jul, er mitt poeng.

Jeg har begynt å glede meg til å gi gavene nå! Det er kjekt å finne noe man gleder seg til å gi! Jeg og mannen har derimot bestemt oss for å ikke gi en stor gave til hverandre lenger på jul. Kanskje ikke på bursdager heller- det må vi snakke om. Vi har rett og slett funnet ut at jeg ikke har gaver som kjærlighetsspråk og han føler ikke gaven “teller” når den må bli gitt (siden det er jul, eller bursdag og er forventet). Jeg elsker derimot når gaven har en baktanke. Den beste gaven mannen min har gitt meg er noen få billige ting fra Clas Ohlson til bursdagen min i fjor, som ikke kostet mye- men viste at han hørte etter når jeg pratet om ting som var viktige for meg! Tøfler- fordi jeg alltid var kald på føttene, Skjermbeskytter til iphone- fordi min var blitt knust og jeg aldri gadd å kjøpe det selv, og lerret- fordi jeg elsker å male 🙂 

Så vi skal altså kjøpe en liten ting med baktanke til hverandre i stedet, og heller ta større økonomiske avgjørelser sammen 🙂 Hvordan tenker dere rundt gaver? Spesielt til deres kjære?

Vinter i luften

De siste dagene har det blitt veldig kaldt her i Lørenskog. Det vil si -6 grader, så kaldere skal det nok bli. Det har gjort at naturen rundt ser ut som er nydelig postkort, og jeg og mannen måtte ta noen bilder på morgentur med Lewis!

Vi har også fått besøk i helgen av søsteren til mannen, og det har vært så koselig! Jeg elsker å bruke tiden min på familie 🙂 

Nå gjenstår to uker med skole før jeg kan ta juleferie. Så jeg er altså heldig i å ha ganske lang juleferie! Men først- disse to ukene hvor jeg skal ha en fremføring og en hjemmeeksamen! Så nå må jeg bare holde ut litt til 🙂 

Håper dere får en fin fin uke!

Jeg elsker å jobbe med bilder!

Jeg har bare blitt mer og mer glad i å ta bilder nå som jeg har funnet frem kameraet igjen! Jeg kjenner faktisk at jeg har lyst til å bli skikkelig god på det, og vil lære aaalt! 

Som dere kanskje forstår har bursdagsbarna vært mitt motiv de siste dagene, haha. 

Jeg må holde meg fra å kjøpe et dyrt kamera for å få til enda finere bilder. Jeg vet at jeg har mye å gå på med det jeg har nå. Det er jo masse jeg enda kan lære med det kamera jeg har nå 🙂 

Har dere noen hobbyer dere utvikler dere innen? 😀

Å ha barn i livet ditt

Jeg var av typen før som ikke var veldig begeistret for barn. Jeg likte best når det var jevngamle eller eldre der jeg var. Haha- det er rart å tenke tilbake på nå. Jeg vet ikke helt hvorfor det var sånn, egentlig. Har kanskje noe med at jeg selv alltid så frem mot å bli voksen selv. Etter jeg fikk min første niese har alt endret seg. Jeg har innsett hvor viktig det er å ha barn i livet!

Det er kanskje lett å tenke at voksne er modne og utviklede versjoner av barn. Jeg tenkte kanskje det før.. Men nå er det nesten så jeg heller føler at oss voksne har en tendens til å miste noe vesentlig på veien i livet, som barna har. Niesen min har hjulpet meg å leke, være tullete, se nytt på verden, utforske nysgjerrig og være “her og nå” i livet. 

Jeg elsker hvordan barn ser på livet. Ingen store bekymringer og ingen masker. De bare er sånn de er. Når jeg skriver dette nå kommer jeg alltid på de barna som uheldigvis aldri opplever denne bekymringsløse delen av livet. Noen får lære alt for fort at livet kan være grusomt og hardt. Det gjør meg ekstra glad og takknemlig for at vi kan skape den trygge og gode oppveksten for Bella. 

Ahh- barn i livet er viktig <3 

Honey, I´m home!

Ahh- det er alltid deilig å komme hjem igjen. Jeg føler meg jo hjemme alle plassene jeg reiser til (fordi jeg reiser som regel til familie og mine beste venner), men det er nok den vissheten om at jeg må pakke sammen tingene mine og fly eller kjøre hjem igjen som gjør det veldig godt å komme hjem- og være ferdig med reisingen. Ikke minst er jeg av den typen som lett kunne sittet som 99åring og sagt  “Jeg og mannen har aldri hatt en natt vekke fra hverandre” – men den ideen har jo gått i dass for lenge siden! 

Jeg har på denne turen fått masse god kvalitetstid med familien, og fått være med å feire både 75, 23 og 1 årsdag! 

She´s a princess, and she knows it

Etter noen dager i Stavanger reiste hele familien opp til Bergen for å feire Caja, og ikke minst se den nye leiligheten deres! 

Gaven vår ble godt mottatt! Granit er tingen ;P Fikk lyst på sånn bokstavtavle selv, merker jeg! De har den i brun og det er faktisk veldig fint!

Nå er jeg som sagt kommet hjem- og jeg er ganske sliten. Ikke at det er en overraskelse! Noe av det jeg liker når jeg reiser hjem i en kort periode, er å bare være med på alt som skjer og ikke tenke så veldig mye. Da blir det ofte litt for mye, men da er det bare å slappe av nå! 

Så i kveld har jeg sittet foran Tven, foruten en liten tur i mørke- og tåkelagte Lørenskog med hunden. Sjarmerende vær altså… hehe. Jeg har sett på både “Helene sjekker inn” og “Overleverene” på NRK i kveld- og det anbefaler jeg virkelig videre! Det er så spennende dokumentarserier begge to, syntes jeg. Får meg til å tenke mye, og føle på masse takknemlighet som regel 🙂 

Ha en fin kveld videre! 

Jakt

Mange har nok humret litt når de fant ut at Talette- som vurderte på et punkt å bli vegetarianer, som er tidenes dyreelsker, som får vondt i hjerte når dyr lider- fant seg en mann med sin største hobby: Jakt. I begynnelsen av forholdet vårt syntes jeg det var veldig vanskelig faktisk. Hvordan kunne noen være en god person, når de har som hobby å drepe dyr? Akkurat det med å finne gleden når man skyter et dyr- det kan jeg enda ikke forstå, men ellers har jeg lært så utrolig mye om jakt de siste årene og har endret mitt syn ganske drastisk. 

Jeg har lært hvordan de tenker rundt jakt. At de vet hvor stor bestanden er- de passer på at arten ikke blir utrydningstruet. De er også opptatt av å skyte slik at dyret dør fortest mulig, å skadeskyte et dyr er ikke noe gøy- og da drar de ut med ettersøkshund og leter til de finner det skadede dyret for å avlive det. Det er strenge regler for å kunne skyte: man skal vite alder, ca vekt og om det er kalv/ku/kvie osv osv før man skyter. Alt dette har gjort at jeg har endret litt mening. Dyrene lever også totalt fritt helt til dagen de dør- ikke i trange låver. 

Dette er mye bedre enn historien til det meste av kjøttet vi kjøper i butikken. Så jeg har faktisk ganske god samvittighet når jeg spiser elg/rådyrkjøtt. Jeg har vært med på jakt noen ganger også. Første gang var ingen god opplevelse- haha. Det var iskaldt og jeg hadde hverken fått meg bra turtøy eller infoen om at jakt ofte innebærer å sitte dønn i ro – og ikke minst i STILLHET- i flere timer. Å vite dette har gjort de neste jaktopplevelsene hakket bedre, haha! 

Når vi var på sørlandet for noen uker siden var jeg med ut igjen- denne gang på harejakt. Og dette var første gang jeg har vært med og noe faktisk ble skutt. 

Jeg hadde sikkert reagert skikkelig på dette bilde for noen år siden. Håper ikke det er noen av dere som leser som syntes det var for drøyt. 

Men Jakt er faktisk veldig koselig. Man kan dra ut i skauen og sitte med bål, gå litt av og til, og bare være. Og håpe litt at ingen dyr kommer på mannen sin post sånn at jeg må se skuddet- hehe, det tror jeg ikke at jeg er helt klar for 🙂