Årets julefeiring

Gårsdagen var veldig koselig med feiring med de aller nærmeste! Det var også veldig koselig å feire med Bella for første gang 😀 !

 Caja står alltid for pynting av julebordet og stod også i år for å pynte treet – det blir alltid så fint! Det har blitt en egen ting med jul for min del – “hvordan pynter Caja bordet i år?!”  Vi fikk alle matchende julepysjamaser, så de måtte jo selvfølgelig prøves og være med på et bilde 😀 Det gikk også veldig bra med sangoppdraget i går og flere familie og venner stakk innom en av gudstjenestene, så jeg fikk hilst på gode venner på jul også! Koselig 😀

Fra nå av har jeg tenkt å prøve ut å skrive ukentlige innlegg fast, og ellers skrive når jeg har noe på hjertet! Dette for å sikre kvalitet over kvantitet. Det er et lite eksperiment, så jeg vet ikke hvor lenge det varer! Plutselig er jeg tilbake med daglige innlegg. Men hva syntes dere er best?

Ha fine juledager alle sammen! Jeg skal hvert fall slappe masse av og bruke tid med de nærmeste 🙂

24. Desember: de hjemmelagde julegavene!

God Jul alle sammen! Jeg håper dere koser dere skikkelig i dag og nyter tiden sammen med nære og kjære!

I år har jeg som nevnt laget litt hjemmelagde gaver. Jeg hadde mange planer og flere forskjellige ting, men tiden strakk ikke heeelt til så det endte med ett prosjekt! Det var å sy poser i vaskbar papp!

Jeg syntes de er så kule og fine! I dette innlegget skal jeg prøve å forklare litt bruksområder og sånn til dere som har fått dette av meg i år! Dette er altså vaskbar papp som kan vaskes på 60 grader. Som dere ser på bildet over kan det blant annet brukes til å ha pottene i! Jeg ville hatt en eller annen potte/skål i posen også, ettersom posen ikke er 100% vanntett. Sånne har jeg sett masse av i butikker og syntes er så fint, så det kommer jeg til å bruke det til hvert fall!

Men det stopper langt fra der, for disse posene er ganske gode til mye annet! De er blant annet kjent for å være gode til å holde brødet ferskt, så du kan altså ha brødet ditt i denne posen på kjøkkenbenken 🙂 Ellers setter fantasien grenser for å oppbevare tørrvarer i posene (Pasta, ris, osv osv). Så har det en litt kul look på kjøkkenet 🙂

Jeg har laget tre størrelser hvor den minste, svarte, også er god å bruke til nistepakken din! Den er nok ikke egnet til potteplanter – men man kan faktisk ta en liten brusflaske oppi (eller kanskje noe tyngre? ølflaske?) med en rose eller noe! Det tror jeg hadde vært kult 🙂

Jeg håper dere finner noe å bruke disse posene til – et tips er å erstatte det med noe du ville brukt engangs til! De er hvert fall made with love 🙂 Ha en fin kveld videre!

23 Desember: sunne julegodis!

I år har vi som nevnt prøvd litt nye type godteri, og her er noen av årets hits:

Nøtter i lønnesirup:

Dette er en oppskrift av Berit Nordstrand, og det kommer dere til å merke at er en trend, hehe! Så det blir på en måte den sunne versjonen av brente mandler, og det er jo helt mulig å bare ha mandler om det er det som er julestemning for deg! Link til oppskrift her.

Marsipan:

Marsipan må man ha i julen, og her er en hjemmelaget versjon av marsipanen! Da kan man jo være kreativ hva man velger å gjør med den. Vi valgte å dyppe kuler i sjokolade og ha mokkabønner på. Vi har også hatt med bar marsipan med mokkabønner, og dyppede marsipankuler i sjokolade med nøtter på toppen! Her er mulighetene mange og marsipanen smaker goooodt 😀 Link her .Vi har også prøvd ut Snickers! Dette var skikkelig digg, og passer jo like godt til alle tider som julen! Linken finner du her, sammen med litt mer fristende bilder, haha!

Ellers passer jo også Bountyen jeg pleier å lage og de andre snickerskulene jeg har vist her før! Så her er mye godt å velge i!

Håper dere får en fin fin jul, så er det innlegg i morgen også! 😀

22 Desember: Tradisjoner

Det er fascinerende å se hvor mange tradisjoner som finnes rundt jul. Små detaljer som er viktig å gjøre på julaften. I vår familie er vi i en sesong av å nesten like mange inngiftede som innfødte, og det er spesielt! Du merker aldri så godt hvilke tradisjoner som er viktige for deg, før du drar til svigers og de ikke har det, vil jeg påstå! Haha.

Hos mine svigers har jeg visst nå innført sosisser til ribbemiddagen. Da vi skulle ha ribbe første juledag var det nesten et sjokk for meg da jeg innså at sosisser ikke stod på bordet, haha! Heldigvis har jeg så snill svigerfamilie at de gikk å kjøpte til neste gang 🙂 Jeg har også blitt glad i deres tradisjoner! Plutselig vil jeg ha marsipankuler dyppet i freia melkesjokolade og syntes det er koselig med sang rundt juletreet- noe vi ikke har gjort siden vi var små.

I år har tydeligvis mine foreldre lyst til å gjøre overgangen så smertefri som mulig, og vi serverer både ribbe og pinnekjøtt til julematen, haha! For ei svigermor!

Dette året blir det noen nye tradisjoner i Vidnes huset – for vi er nemlig flere som har endret kostholdet vårt drastisk de siste årene. Det frister ikke så mye å spise tonnevis av sjokolade og marsipan plutselig, og vi har brukt førjulstiden på å prøve ut nye oppskrifter! Det har vist seg å være veldig koselig – plutselig lager vi marsipan fra bunnen av! Det føles jo nesten mer koselig, det.

Vi har testet ut noen oppskrifter, og noen eksempler på koselig julegodis fylt med gode næringsstoffer kommer i morgen!

 

21 Desember: Loggbøker

I adventskalenderen mor og far har laget i år har mor tatt utgangspunkt i loggbøker hun har skrevet de siste syv årene. I dem har hun skrevet seg gjennom alle sesongene hun har vært gjennom de siste årene – og nå ble jeg motivert til å gjøre det samme.

Å skrive ned tankene sine hjelper å sortere og roe ned tempoet i hodet, eller turtallet som mor sier. Jeg innså her en kveld at jeg manglet noe. Jeg lå og tenkte på hva jeg kunne blogge om og innså at det var så mye av det som fylte hodet mitt som ikke hører til på bloggen. Mye fordi det er uferdige tanker som jeg ikke klarer å formulere greit her, men også at ting kan bli for privat – og ikke minst utleverende om andre hvis jeg skulle brukt denne platformen som en dagbok. Nei, jeg måtte ha en plass å skrive ned alt.

Så i går dro jeg ned til Amfi og kjøpte meg en notatbok – jeg skulle begynne å skrive logg. Så jeg er spent på hvordan dette skal gå ! Det var hvert fall deilig i dag å bare skrive ned uplanlagte, usminkede og uferdige tanker og ord. Og når jeg leser gjennom det etterpå blir mye satt i perspektiv. Ulogiske og negative tanker blir avslørt og hjernen roer ned et par hakk.

Så hvis du vil være med meg på denne reisen er dagens tips å hive deg på – kjøp en notatbok og start logging! Da er poenget å bare skrive ned det som fyller hodet ditt. Om du kjenner Gud er det en perfekt plass å notere ned hva Han sier og viser deg også, det blir nok en stor del av min logg.

 

20 Desember: litt hjemmespa

Da vi var i Bergen hadde vi en kveld hvor vi testet Forever Living sine nye ansiktsmasker.

Det var overraskende deilig å ha på seg en slik maske sent på kvelden når jeg var litt snufsen og tung i hodet! I tilegg er jeg jo ekstra tørr i ansiktet nå om vinteren. Sinnsykt deilig faktisk.

Dagens tips er å kjøpe inn ansiktsmaske og ha en rolig kveld med maske på 🙂 Hvis du er nysjerrig på hvordan man tar på en slik bio cellulose maske kan du sjekke ut cathrinevidens på insta og se hennes lagrede høydepunkt hvor vi viser hvordan den skal brukes 😀 Greit å ha en hudpleier i familien da, si.

 

19 Desember: Sangøving

I går var jeg og øvde til sangoppdraget på julaften! Det ble så gøy for vi lager en litt annerledes versjon av Silent Night. Den blir rett og slett litt jazzet opp, og han er så dyktig pianist og det er så kjekt!

Så nå gleder jeg meg skikkelig til å synge på julaften, og det er gøy for jeg tenkte nok litt mer på det som en jobb før øvingen. Nå er det noe jeg vil tilbringe julaften på å gjøre!

Jeg vet at noen venner og familie skal ta turen bort også, og det gjør det jo ekstra koselig 🙂

Her er forresten sangen jeg hadde sist sangoppdrag i samme menighet.

Sånn til videre sangoppdrag har jeg funnet min go-to artist jeg vil covre fra nå av : Lauren Daigle! Åh, jeg elsker musikken. Jeg har alltid sagt at jeg elsker Adele, men at jeg skulle ønske at hun skrev om noe annet enn kjærlighetssorg haha. Så nå har jeg rett og slett fått et lite bønnesvar – for det er nettopp det Lauren Daigle gjør.

Tips for dagen er å sjekke henne ut! Hun har julealbum også 🙂

 

18 Desember: Frykten i livet

Jeg har hatt flere frykter i mitt liv. Noen større enn andre. En stor frykt for meg har vært å kjøre bil. Det har tatt lang tid før jeg har fått merket gleden med å ha overvunnet den frykten. Det var lenge etter jeg tok lappen at jeg nesten skulle ønske jeg ikke hadde den- for nå var jo jeg en mulig sjofør folk kunne spørre. Det er nå i det siste jeg har opplevd glede når jeg kjører, litt frihet.

Nå for tiden har jeg flere ting i livet mitt jeg har lyst til å gjøre men som blir vanskelig på grunn av noen frykter. Jeg har lyst til å være en ekte friluftsperson. Jeg har lyst til å sove masse ute, være masse i naturen! Men jeg kjenner at det har blitt holdt tilbake av en del forskjellige ting. Jeg er mørkeredd og generelt redd for å være alene, egentlig. Å skulle gå rundt alene i naturen i mørket virker helt usansynlig at jeg noen gang skal få meg til å gjøre, haha!

Men jeg merker at jeg jobber mer og mer med det. Jeg går kveldsturer med Lewis alene (selv der uten gatelys!), og jeg har gått noen turer alene i skogen på dagtid. Jeg kjenner at jeg er motivert for å komme over frykten, for det ligger så mye glede og frihet i å ikke være redd for naturen og mørket!

Jeg begynte nylig å følge ei jente på instagram som ga meg nytt mot til å komme meg over fryktene rundt naturen.  Une Cecilie Oksvold heter hun, og hun sover ute alene i naturen selv om hun ikke har vært vandt til det og i tilegg er mørkeredd. Det ble veldig tydelig for meg at dette kan jeg få til jeg også! Anbefaler å følge henne 🙂

Jeg og mannen snakker ofte om «hvordan ville vi gjort dette med barna våre..?» rundt alle mulige temaer. En gang var temaet frykt. Hvordan skal vi gjøre og forholde oss rundt at barna våre er redde ting? Jeg mente at det er viktig å la ungene være redde – frykt må ikke være en «feil» følelse. Men så vil jeg også lære barna våre at frykt ikke trenger å begrense livet ditt – man kan overkomme den!

Det håper jeg at jeg kan vise i handling like mye som i ord, og for å gi meg selv litt selvskryt tror jeg faktisk at jeg er på god vei i å kunne gjøre det 🙂

Har du en frykt du ikke kommer over? Tips for dagen er å stille seg spørsmålet om man skal ta en runde og jobbe seg forbi frykten! Utrolig hardt arbeid – men så befriende å ikke bli begrenset 🙂

17 Desember: tid med jentene mine + plutselig strikkeglede

Denne helgen har jeg vært i Bergen med mine to søstre, mor og ikke minst lille Bella. Åh- det gir meg så mye glede og nytt påfyll! Ikke nødvendigvis av energi da – still an introvert xD MEN- av mening, gode samtaler, gøy og kos 😀

Vi var på julemarked i Bergen sentrum, og det var jo så idyllisk med alle lysene. Vi måtte få tatt noen bilder 🙂

Jeg fikk plutselig strikkegleden tilbake (litt) og strikket tre pannebånd i helgen – de to som søstrene mine har, og ett lite ett til Bella! Å få Bella til å ha på et pannebånd er ikke så lett som man skulle tro, så derav bare avbildet mine to søstre xD

 Jeg syntes dette er så fint! Jeg strikket det ikke etter en oppskrift, jeg bare visst sånn ca hvordan å få det til. Det er ganske gøy faktisk – å kunne mye nok til å lage litt egne plagg uten å måtte nistirre på en oppskrift. Her følger en litt kjapp oppskrift:

Jeg ville ha det i et tjukt garn så jeg valgte Sandnes Garn “Modig”. Man trenger under ett nøste for et pannebånd. Jeg brukte rundpinne str 12 og la opp 12 masker. To rett to vrang frem til hallveis i arbeidet (målte på hodet, fra der sømmen skal være bak på hodet og opp til pannen).

Så strikket jeg halvparten av maskene over på en annen pinne. Gikk tilbake til rundpinnen og strikket den andre halvparten av maskene over på den, for å så strikke på maskene på den tredje pinnen over på rundpinnen. Så fortsetter man som man gjorde med den andre halvparten- og syr den sammen til slutt 🙂

Hvis du er helt ny i strikkgamet er det et par ting til jeg ville sagt i denne veldig kjappe oppskriften – så gi lyd om du vil ha en mer nøye beskrivelse 🙂 

Tips for dagen er altså : kanskje strikke dette pannebåndet? Bruk tid med dine kjære hvert fall <3

16 Desember: Gir det mening?

I siste timen vi hadde i sjelesorgsfaget jeg har tatt i høst, fikk vi utdelt noen kort. Det var 26 kort med ett utsagn på hvert. Ved å velge ut fem av de 26 kortene som du følte stemte best for deg, kunne man forstå litt hva som gir deg mening i livet. Her er det ikke snakk om Mening med stor M, men heller hva som oppleves meningsfylt for deg. Det var veldig interessant å gjøre denne oppgaven, og det ga mange tanker og gode samtaler! De er enkelt sagt med på å forklare for deg selv, og andre, hvorfor du gjør som du gjør.

Her er de 26 utsagnene: 

  1. Jeg viser mine sterke sider når jeg kan
  2. God oppførsel er viktig for meg
  3. Fornuft er målestokken for alle ting
  4. Man bør alltid holde seg til kjensgjerningene
  5. Det er viktig for meg å prestere på et høyt nivå
  6. Jeg tilhører dem som gjerne stiller spørsmål ved alt
  7. Jeg henter styrke fra min tro
  8. Jeg liker at livet går i vante baner
  9. Det er viktig for meg å granske meg selv og min oppførsel
  10. Uavhengighet er veldig viktig for meg
  11. Jeg prøver å gjør verden litt bedre
  12. Jeg søker utfordringer
  13. Det er viktig for meg å le hjertelig minst en gang om dagen
  14. Jeg tenker ofte på hvordan jeg kan glede andre
  15. Det finnes noe jeg anser som hellig
  16. Jeg vil være bevisst til stede i hvert øyeblikk av livet mitt
  17. Jeg leter stadig etter oppgaver som lærer meg noe nytt
  18. Frihet er viktigere enn alt annet
  19. Jeg tar meg rikelig med tid til alt som har med kjærlighet å gjøre
  20. Jeg legger stor vekt på et sunt kosthold
  21. Når jeg ser urett, griper jeg inn
  22. Man må skjemme bort seg selv regelmessig
  23. Jeg synes Picasso har rett når han sier at det viktigste i livet er å være kreativ og fantasifull
  24. Det er et mål for meg å leve i samklang med naturen
  25. Jeg streber etter indre harmoni
  26. Jeg trenger nærhet til andre mennesker

  Det som var interessant for meg med disse kortene var at jeg innså at mine 5 kort ikke er andres 5 kort. Flere av dem jeg valgte følte jeg at var helt selvsagt viktig- og noe alle må kjenne seg igjen i. Men det er altså ikke sånn, haha.
  Og husk: du skal bare ende opp med 5- jeg vet at flere av dem både høres veldig bra ut å velge (haha, er det lov å velge bort at man prøver å gjøre verden bedre liksom? Det gjorde jeg ;P) og flere er nok også ganske rett for ditt liv- men dette må være de 5 som er sterkest hos deg. Det trenger heller ikke å være at du følger dem i livet ditt nå, men ønsket og verdien du legger i påstanden. Det kan være fint å stille seg spørsmålet etterpå: gjenspeiles disse verdiene i livet mitt?
  Jeg endte med både å strebe etter indre harmoni og at det er viktig å granske meg selv og min oppførsel. At alle kortene om å hjelpe andre måtte vike for dette, sa meg noe viktig. Min brann for livet bunner ikke egentlig i å hjelpe mennesker, men å lære mennesker å forstå seg selv, utvikle seg selv, og bruke de egenskapene til å mestre samliv. Det var en skikkelig aha- opplevelse for meg!
  Så om du ikke skjønte det enda, så er mitt tips for dagen å velge ut de fem påstandene som best forklarer det som gir deg mening. Tips til par: dette kan være en fin ting å gjøre sammen. Det kommer garantert noen samtaler opp med å se hvor ulike kort man kan velge. Det kan forklare mye om hverandre og forholdet 🙂