Føler meg som en bedrager

Nå begynner snart sommer”ferien” for min del, noe jeg skal bruke på å skrive masteroppgaven min! Den oppgaven har virket som et uoppnåelig mål å nå, jeg skal skrive 20 000 ord men først må jeg jo faktisk forske! Jeg sitter for tiden og sender meldeskjema til NSD og føler meg seriøst som en bedrager som bare venter på å bli gjennomskuet, haha. Det er så seriøst og nøye med tanke på personvernet og jeg må forklare akkurat hvordan jeg skal oppbevare disse “top secret” dataene jeg skal samle inn for at ingen skal kunne skjønne hvem jeg forsker på!

Men jeg har altså kommet ganske langt på vei og skal straks begynne selve forskingen! Da jeg begynte trodde jeg at forskingen var begynnelsen på masteroppgaveprosessen- men så feil kan man ta, haha! Jeg lærte fort at man er ca. halvveis ved å ha kommet der jeg er nå. Det er deilig å vite at jeg er godt i gang!

Min opprinnelige plan for masteroppgaven var “hvor lett kan jeg gjøre en masteroppgave?” Jeg prøvde å finne ut hvordan jeg kunne unngå å måtte forske selv, og hadde tenkt å gjennomføre et såkalt litteraturstudie. Hele min motivasjon var å få det gjort fortest og lettest mulig. Men så kom heldigvis min mor og ga meg en dose hard sannhet – som hun så ofte gjør (Takk mor <3). Hun lurte på hvorfor jeg ikke brukte denne anledningen til å gjøre noe mer- og ikke bare skulle bli ferdig med studie. “In all things do it with excellence” er noe vi har begynt å si mye hjemme. Det står flere plasser i bibelen i forskjellige oversettelser – for de som måtte lure, hehe.

Jeg valgte å endre tankegang og startet på nytt: hva vil jeg bli god på? hva vil jeg lære? Jeg endte opp med følgende problemstilling (som helt garantert kommer til å bli revidert og finjustert tusen millioner ganger i prosessen): Gud i ekteskapet – hvordan opplever kristne ektepar Gud inn i ekteskapet? (+ hvordan kan det være av diakonal relevans). Måten jeg skal finne ut av dette på er å intervjue kristne ektepar som selv definerer at Gud er en stor og viktig del av ekteskapet og rett og slett høre hva de har å si! Jeg gleder meg skikkelig mye og spesielt til å foreta intervjuene! Det blir jo bare en haug av mine drømmesamtaler, hehe.

Så det holder jeg på med for tiden! Det er kjekt å studere noe jeg virkelig brenner for. Nå har masteroppgaven blitt mer et personlig prosjekt enn å skulle få noen studiepoeng. Jeg vil jo bli skikkelig god på disse temaene som ekteskap og tro! Jeg kommer sikkert til å holde dere litt oppdatert på prosessen, det vil nok være en stor del av livet mitt fremover!

Et nytt valg

Som jeg har nevnt noen ganger før her på bloggen ble denne våren alt for mye for meg. Jeg planla den helt selv, så jeg har meg selv å takke, haha! Men det ble altså for mye jeg hadde tenkt å få gjort. Jeg er på en måte glad her jeg sitter og har fått gjennomført veldig mange gjøremål, men en av mine store prioriteringer er å leve i balanse- og det har jeg absolutt ikke klart. Oppi det hele har bloggen blitt nedprioritert, og jeg innså at jeg ikke hadde et godt nok “hvorfor” på hvorfor jeg skulle blogge. Jeg begynte med en tanke om at “nå skal jeg prøve dette i ett år”, så gikk det året og så har jeg følt at jeg ikke har en god grunn lengre.

For jeg er absolutt ikke ute etter oppmerksomhet. Jeg vil si at jeg er heldig som ikke må se inn i meg selv hvert femte minutt og spørre om jeg gjør det jeg gjør for å bli sett. Jeg skjønte for en stund siden at personligheten min er satt sammen på en slik måte at jeg ikke blir drevet av det. Jeg ville ikke prøve meg på the Voice av akkurat denne grunnen- jeg hadde ikke en plan på hvorfor jeg skulle det rett og slett. Så jeg satt meg ned i dag og tenkte gjennom om, og hvorfor, jeg skulle blogge. Jeg kom frem til at jeg ville fortsette- og nå har jeg et klart hvorfor foran meg! Uten å gå alt for detaljer inn i det handler det om at jeg vil hjelpe mennesker og bety noe for mennesker. Jeg tror at jeg har noe å dele!

Jeg har fått noen kommentarer i det siste av mennesker som savner at jeg skriver- og det har betydd enormt mye for meg. Jeg har nok helt ærlig tenkt at ingen egentlig leser det for sin del. At folk kanskje heller leser for å støtte meg eller noe, og da er det jo egentlig ingen vits i den tenker jeg. Men så har den altså betydd noe for noen få mennesker, og det er veldig fint å tenke på! Så- i´m back people!

Det er så mye lettere å gjøre noe om man har et klart “hvorfor” til det man gjør! Alle store businessfolk med mye visdom på hvordan få til store ting sier nettopp dette: du må vite ditt “hvorfor”! Vi har alle godt av å se på hva livet vårt er fylt med og stille “hvorfor” spørsmålet. Jeg tror det vil skape et mer målrettet liv og et fokusert liv, samtidig tror jeg vi vil føle at vi eier livet vårt! Vi velger selv hva vi fyller dagene med. Hvis du ikke finner et godt “hvorfor” så kanskje du skal droppe det fra livet ditt?

Nå er det tre uker til vi flytter fra Oslo og begynner et helt nytt kapittel i livet! Det er enormt spennende og samtidig trist å reise fra mine kjære her. Det viser seg også å være utfordrende å skulle leve i nåtiden og samtidig ha en så stor omveltning bare tre uker unna! Jeg vil være fullt tilstede her de siste ukene – og det krever en god del påminnelse, hehe.

Jeg håper dere har en fantastisk langhelg, folkens!