22 Desember: Tradisjoner

Det er fascinerende å se hvor mange tradisjoner som finnes rundt jul. Små detaljer som er viktig å gjøre på julaften. I vår familie er vi i en sesong av å nesten like mange inngiftede som innfødte, og det er spesielt! Du merker aldri så godt hvilke tradisjoner som er viktige for deg, før du drar til svigers og de ikke har det, vil jeg påstå! Haha.

Hos mine svigers har jeg visst nå innført sosisser til ribbemiddagen. Da vi skulle ha ribbe første juledag var det nesten et sjokk for meg da jeg innså at sosisser ikke stod på bordet, haha! Heldigvis har jeg så snill svigerfamilie at de gikk å kjøpte til neste gang 🙂 Jeg har også blitt glad i deres tradisjoner! Plutselig vil jeg ha marsipankuler dyppet i freia melkesjokolade og syntes det er koselig med sang rundt juletreet- noe vi ikke har gjort siden vi var små.

I år har tydeligvis mine foreldre lyst til å gjøre overgangen så smertefri som mulig, og vi serverer både ribbe og pinnekjøtt til julematen, haha! For ei svigermor!

Dette året blir det noen nye tradisjoner i Vidnes huset – for vi er nemlig flere som har endret kostholdet vårt drastisk de siste årene. Det frister ikke så mye å spise tonnevis av sjokolade og marsipan plutselig, og vi har brukt førjulstiden på å prøve ut nye oppskrifter! Det har vist seg å være veldig koselig – plutselig lager vi marsipan fra bunnen av! Det føles jo nesten mer koselig, det.

Vi har testet ut noen oppskrifter, og noen eksempler på koselig julegodis fylt med gode næringsstoffer kommer i morgen!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg