Et lite tips!

Jeg kom på her en dag da jeg laget Taco, at jeg har kommet på en ganske genial måte å minske kjøttforbruket og gjøre middager billigere – uten å ha en “kjøttfri dag” eller lignende! Det er jo så mye snakk om at kjøtt er dårlig for miljøet, for mye er dårlig for hlesen og for studenten selv merkes det på lommeboken også. En dag for noen måneder siden tenkte jeg plutselig at “vi er jo bare to, men steker en hel kjøttdeig til middagen?!” Det resulterte i at jeg begynte å dele opp kjøttdeig, strimlet svinekjøtt og kyllingfilet i mindre deler før jeg fryste dem. Jeg gjorde det egentlig bare fordi det var logisk for meg at vi ikke trengte så mye kjøtt på bare to stykk. Men når jeg, som sagt, laget Taco for et par dager siden innså jeg noe bedre med den nye metoden min.

Jeg hadde laget alt for mye taco”kjøttdeig”! Det skulle bare være nok til to, men dette var nok mat til 4… men jeg hadde bare brukt en halv kjøttdeig? Det jeg hadde gjort var å ha oppi en god del champignong, en halv løk og en boks med kidneybønner sammen med kjøttdeigen, og krydret alt dette med tacokrydder. Ofte anbefaler folk at man skal ha kjøttfrie dager osv – men hva med å bare ha mindre kjøtt i alle middagene?

Jeg har selv prøvd å få mannen min til å spise vegetar uten at han skal merke det- men det er så og si mission impossible. Ett bit av lasagnen og den første kommentaren “det er ikke kjøtt i”. Men med å ha bare litt mindre kjøtt i alle måltid er alt tipp topp hos mannen min! Det smaker enda kjøtt, men vi supplerer med grønnsaker for å få mer fyll. Jeg syntes rett og slett dette er genialt jeg – både for smak, økonomi, helse og miljøet!

Så dagens tips fra meg er å ha mindre kjøtt og mer grønnsaker og bønner i maten! Anbefaler alle typer bønner, squash, champignong, gulrot og kikerter som ekstra fyll i stedet for kjøttet 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg