Friluftsfolk – to be

Jeg og mannen har snakket mye om at vi vil være en familie som er mye ute på tur. Foreløpig er familien bestående av to voksne og en hund – så langt som å tenke barn inn i dette har vi ikke kommet enda, men jeg har en tanke om at jeg vil at vi skal være vant til, og elske, det å være på tur. Det tror jeg øker sannsynligheten drastisk for at våre barn vil like det også 🙂

Vi har spesielt snakket mye om teltturer de siste månedene. Nå føles det alt for kaldt for telttur (eller alt for dyrt for utstyret det krever 😉 ), men vi har begynt å drømme og planlegge for vårens og sommerens teltturer. Vi har blant annet ønsket oss mye turutstyr til både jul og bursdag! Jeg har fått min aller første sovepose, og mannen har nå en 80L tursekk! Telt har vi kjøpt selv og resten har vi, så nå begynner vi å bli rimelig klar!

Jeg er ikke vant til å være mye ute i naturen, og det å sove ute hele natten tar alt til et helt nytt nivå! Jeg syntes faktisk at det er veldig ubehagelig- spesielt med tanker på naturen i mørket. Plutselig er det umulig å se hva som lurker og går rett med deg! Men jeg er fast bestemt på å jobbe meg gjennom det- og med både mann og stor hund i telt har jeg god beskyttelse, for å si det sånn, hehe.

Jeg har oppdaget bloggen og instagrammet til ei som virkelig inspirerer meg innen dette! Hun heter unececilie på Instagram og skriver om hvordan hun har trosset både angst og mørkeredsel for å sove alene ute i naturen. Det er skikkelig modig, og jeg er klar for å trosse frykten for å oppleve gleden og friheten ved å være i naturen over tid 🙂

Jeg kjenner at jeg håper sånn at vi virkelig blir folk som er mer ute i naturen. Vi var ganske mye ute i høst – men så kom snøen og tok turstiene. Og denne jenta har nesten ikke stått på ski i sitt liv. Men nå har jeg aldri vært mer motivert for å prøve meg på ski, og jeg leter iherdig etter gamle ski på finn! Men det viser seg å være overraskende vanskelig å skulle finne en match.

Er du glad i å være ute, og spesielt på telttur? Tar gjerne imot tips for en telt-rookie. Mitt første tips til meg selv er å legge opp til en god opplevelse! Så å prøve seg i snøværet nå hvor å fryse om natten er høyst sannsynlig- det virker rett og slett ikke veldig lurt. Åh- disse bildene får meg hvert fall til å glede meg til fine varme dager ute!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg