Hva skal man prate om?

I dag satt jeg med ned og ville skrive et nytt blogginnlegg. Jeg har lyst at de skal komme litt jevnlig og nå tenkte jeg at det var på tide (for noen dager siden egentlig). Men så kom jeg ikke på en eneste ting å skrive om! Og det tror jeg er fordi jeg blir veldig lei av meg selv- haha. Ikke sånn lei av meg selv, men som jeg har nevnt før så skriver jeg ikke fordi jeg vil ha masse oppmerksomhet og en plass å lufte egne behov og frustrasjoner and so on. Jeg har loggingen til den slags ;P Jeg vil blogge om noe som er nyttig, interessant og hjelpsomt for dere som leser. Jeg har fått mye tilbakemeldinger på at de to temaene jeg brenner mest for er også de dere liker at jeg skriver om: ekteskap og tro. Normalt har jeg tusenvis av ting å si om dette, men i dag stoppet det altså opp. Jeg skulle liksom ønske at noen spurte meg om noe, heller! Hva lurer dere på?!

Jeg la fra meg dataen og tenkte at det ikke gikk i dag, og en halvtime senere hadde jeg fått en privat melding. Det var ei som lurte på hva jeg mente var lurt å få snakket om tidlig i et forhold. Jeg bare : YESSS noen lurer på noe! Sykt gøy. Så da vil jeg oppsummere noe av det jeg sa, og vi pratet om videre! Drømmen er å bli the one man show av Lørdagsrådet, i bloggform heheh. Så please ask me things.

Så dagens spørsmål var altså: Hva er lurt å prate om tidlig i et forhold?

Dette var et gøy spørsmål som tok meg tilbake til begynnelsen med meg og mannen. Vi snakket enormt mye, og jeg husker moren min sa at vi før vi engang var gift hadde snakket om mye mer enn mor og far hadde snakket om de første ti årene xD Men det er så viktig! Og kanskje en av de store grunnene til at det har gått så bra med et par som i utgangspunktet har personligheter som matcher svært dårlig (i følge Myers Briggs folkene). Det kan bli en del ubehagelige samtaler man må komme seg gjennom, men for det meste er det jo bare en haug av verdens beste samtaler som lærer deg alt om hvem du er forelsket i, og ganske mye om deg selv også!

Så, first thing first, det viktigste å komme seg forbi når man skal velge å være sammen er  “the dealbreakers”. For meg var det for eksempel helt nødvendig at mannen min var kristen. For mannen min var det helt nødvendig at vi kunne bo rundt der han kom fra (dette endret seg etterhvert da jeg stadig ble viktigere enn hjemplassen for han 😉 tihi). Hvilke ting er avgjørende å tenke likt om for at forholdet skal fungere for deg? Tro, boplass og barn er vanlige dealbreakers, men det finnes alle mulige dealbreakers, dere må begge kjenne etter hva som er “no go” for dere.

Videre kommer mange gode samtaler hvor man blir kjempegodt kjent. Her anbefaler jeg samtaler om livet frem til nå. Snakk masse sammen og hør om alt fra overfladiske ting til livets vanskeligste sesong til nå osv. Vær nysgjerrige på hverandre og prøv å lær om hva som har formet partneren din. Det er også enormt lærerikt å drøfte rundt hva dere vil ta med dere videre fra oppveksten, og hva dere vil gjøre annerledes. Vil man ha et forhold slik foreldrene hadde? Vil man være foreldre slik som foreldrene deres var? Og så kan dere snakke om livet fremover! Hva er drømmene, ønskene, redslene? Hva ser dere for dere i et ekteskap?

En annen spennende måte å bli godt kjent på er å ta personlighetstester og lese dem sammen og reflektere. Jeg anbefaler 16 personalities.Her vil dere garantert få mye gøy å snakke om, og det finnes kategorier som sier noe om hvordan man er i forhold, som foreldre, i jobben og all the things. For meg har det oppklart mye med mannen min og hjulpet meg å forklare meg selv til han! Det er også interessant å se på “de fem kjærlighetsspråkene”. Søk på det og les litt om det, og så prøv å finne ut hva som er viktigst for deg og partneren! Der sparer du mye tid og energi på å gi “feil” ting også 😉

Så er det alle de vanskelige tingene. Jeg anbefaler på det sterkeste å bite tennene sammen og tørre å snakke om ting du syntes er skummelt å prate om. Det er så sinnsykt bra for forholdet om man skaper en vane og trygg plass for å snakke om ubehagelige ting. Det kan være alt fra hva man er skeptisk til eller usikker på forholdet rundt, til å snakke om pornoavhengighet og sine verste sider. Man kommer så mye lengre med en gang man krysser den barrieren!

Målet alt i alt er jo å bli skikkelig godt kjent! Noe som gjør at man fortere klarer å se om man har en fremtid sammen. Så er det jo også viktig å ikke snakkes ihjel, og huske på å oppleve og erfare ting sammen. Ha det gøy og skape gode minner 🙂 Men snakk også, da. Det er så viktig. En helt egen ting å prate litt om er jo nettopp hva man syntes om det å prate så veldig mye. Er man veldig privat og syntes det er vanskelig å skulle dele personlige ting? Hvordan vil dere ha det i forholdet med tanke på hva man deler og snakker om?

Hva opplever dere er viktige ting å snakke om tidlig i forholdet?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg