Konservative meg

Jeg har hatt en voksende følelse de siste årene av at jeg blir sett på som mer og mer konservativ av dette samfunnet. Det er faktisk veldig rart å tenke på at flere ser meg som uopplyst og gammeldags. Det er nok mange som mener at jeg ikke bare har en annen mening, og at det er lov, mentenker at jeg har syn som må dø ut. Et syn som overrasker dem at enda finnes i dette moderne samfunnet.

Dette gjelder blant annet at jeg i det hele tatt er troende. Er vi ikke kommet forbi slikt vås, liksom? hehe. Eller- å tro på alt mulig nyreligiøst som ånder, karma og mediumer er jo “in”, men å si at jeg gir livet mitt til den kristne Gud blir liksom veldig konservativt. Så er det faktisk også mange som mener at hele monogamiet er gammeldags. Jeg så senest i går på Instagram historien til ei jeg følger, som svarer på spørsmål fra ei som lurer på om det er greit å fortsette å ha sex med mannen hun skilte seg med nylig. Hun svarer at det selvfølgelig må være lov hvis det er godt og bra for dem – og presiserer at vi må komme oss videre fra sånne begrensende tanker av rett og galt. Det sjokkerer meg hver gang jeg hører slikt – er det virkelig sånn majoriteten tenker nå? Jeg leste et leserinnlegg i en avis her nylig hvor ei jente tar et lite oppgjør med alle influensere som har flere slike meninger, for eksempel at gruppesex er bra for forholdet osv. Hun mener at dette ikke er normen i samfunnet, men normen blant influenserne. Det var veldig interessant å lese, og det gjorde litt godt å høre at ikke alle tenker såååå ulikt meg. Dere kan forresten lese saken her.

Så er det noen andre tema og meninger som oppleves enda mer betente for meg å mene nå. I løpet av min levetid har jeg gått fra å føle at det er greit å mene forskjellig om abortspørsmålet og homofilispørsmålet til å syntes det er meget ubehagelig å mene noe annet enn at kvinner har rett til å ta all form for abort, og “love is love”. Hvis jeg ytrer noe annet blir jeg raskt plassert i båser som handmaids tale og sinte demonstranter som vil skade og fengsle homofile. Det er uforståelig for folk at jeg ikke vil gå i Pride. Jeg blir med en gang et ondt menneske i deres øyne, føler jeg… Det er trist. For jeg har faktisk en enorm medfølelse for kvinner som havner i et vondt dilemma av å ikke føle de har mulighet til å ta vare på et barn. Og homofile, og alle andre mennesker, som føler seg misforstått, dømt og feil. Det gjør vondt at mennesker har det slikt, og det gjør vondt av kirkene våre ikke har vært gode til å møte alle disse menneskene.

Men ja, det er morsomt at jeg hadde som mål å ikke ha sex før ekteskapet- og ble litt skuffet da for at jeg ikke fikk det til. Men så møter jeg andre som syntes det er helt sykt at jeg bare har hatt sex med en mann – han som er ektemannen min nå, og at jeg ikke har noen planer om å øke antallet ;P Men uansett hva andre måtte mene er jeg enormt glad og takknemlig for de gode trygge rammene jeg har i livet mitt- jeg lever et godt liv, akkurat slik jeg vil ha det- så håper jeg at “samfunnet” kan la lille konservative meg få leve med mine meninger.

Håper dere får en nydelig dag! Jeg kjenner at jeg er nervøs for hvilke tilbakemeldinger som kan komme på dette, haha! (help me).

6 kommentarer
  1. Sykt bra!!! Hvis någen kan ytre meiningene sine burde alle få lov… og d burde ver greit at me har forskjellige meininger uten hat og fordømmelse. Come on- ITS 2019! Som folk seie 😎

  2. Jeg tenker at det i samfunnet nærmest er påtvunget å mene og syns at alle nye og til tider svært liberale meninger skal være greit, dette bygger på respekt for andres liv og privatlivets fred – alle har rett til å være den de er med alt det de selv ønsker å gjøre – syns derfor det er rart om man ikke får samme forståelsen tilbake.

  3. Konservativ betyr å konservere. Å ta vare på noe slik som det er. Det blir gjerne brukt som et skjellsord. Å være konservativ betyr for meg at jeg ønsker ikke å bryte med det som allerede virker, men er villig til å lytte til nye forslag og ny forskning. Hvor mye forskning finnes for flere juridiske foreldre? Det letteste for meg hadde vært å støtte alt som er «inn», men å være konservativ betyr for meg å tenke på andre fremfor meg selv. Hva er konsekvensene av å bare «kjøre på» å la alle få lov å skrive det de ønsker i passet, adoptere, gifte seg med flere partnere, etc? Det er ingen lett oppgave, og vi stanger nok litt for mye hvor de konservative stanser toget før det i det hele tatt er satt på skinner. Mer dialog og mindre ufin debatt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg