Let’s get intimate

Det kommer vel ikke som sjokk for noen som helst når jeg sier at vi i denne verden, på alle type plattformer, tuller mye med sex. “spille på sex” som vi også kaller det. Noe jeg har bitt meg spesielt merke i er at det er en spesifikk måte å tulle med sex i ekteskapet på- nemlig at det ikke finnes xD *badumm-tsjjj*

Jeg tror at mange tenker at alt det intime i forholdet dabber sakte men sikkert av i løpet av ekteskapet- det er nok derfor det har blitt så mye humor av det også. Og det ligger nok sannhet i det! Dere har jo kanskje skjønt innen nå at jeg er opptatt av å jobbe målrettet med forholdet, og ikke tror på at kjemien og følelsene skal få meg i havn på et så stort løfte vi har gitt hverandre. Dette gjelder også det intime! Jeg tror mange syntes det høres ekstremt lite romantisk ut at det intime ikke skal styres av lyst og følelser- men som jeg pleier å tenke: følelsene følger handlingene dine!

Jeg har jevnlig tenkt tanken gjennom årene at om man tar vekk det intime og fysiske fra et forhold, ja, så er man jo egentlig bare veldig gode venner/roomates. Hvis jeg og mannen har hatt en hel dag litt i vår egen verden, med våre egne ting, kan jeg kjenne hvor vesentlig det er at vi på slutten av dagen står i en god klem. Plutselig er vi sammen igjen- ett. Og vi er koblet på. Og det gjelder alt det intime!

Spesielt for oss kristne kan nok mange kjenne seg igjen i følgende: vi har vokst opp hele livet med setningen “ikke sex før ekteskapet” printet i pannen- og så plutselig fra en dag til en annen så er sex lov. Ikke bare lov- nå burde du ha sex! …men det snakker vi ikke så mye om, dere. xD Litt forvirrende, eller? Jeg vet om flere som har syntes det føles feil å skulle ha sex med mannen sin- det har jo blitt fremstilt som en pervers ting fylt med ekkelt begjær.

Sannheten er jo at Gud har skapt sex som en vakker ting som gjør oss koblet på- og ett, som jeg skrev ovenfor. Og jeg skjønner SÅ godt hvorfor det var ment til å være i ekteskapet- og ikke med flere andre. Jeg hadde syntes det var ekstremt utrygt å dele så mye av meg selv med hvem som helst. For meg er det ikke bare en fysisk handling, det er sårbarhet- og det som gjør det så fint i ekteskapet er at ingen menneske kjenner meg bedre enn mannen min! Og han har lovet å elske meg for alltid! Det er totalt sårbart og totalt trygt i sammen. Jeg tror at den sex som Gud snakker om, og den sex som samfunnet snakker om, har sklidd fra hverandre til å bli totalt forskjellige ting.

Hvis du sitter i et ekteskap og føler at det intime ikke er der hvor du ville hatt det- så fortvil ikke. Det finnes heldigvis flere og flere som tør å snakke om dette, og dele av seg selv. For det er jo nettopp det- hvis man skal snakke om dette så blir det brått veldig personlig og privat. Det finnes jo selvfølgelig en hel haug av sexologer og porno og alle mulige plattformer som prater om sex- det har vi ikke akkurat mangel på.. men det er ikke dette jeg prater om. For sjeldent snakker alle disse om sex sett fra Gud sitt perspektiv- og inn mot ekteskapet. Her kommer et par tips for det:

Best sex life now er et internett-basert kurs som foregår over video og en “workbook” som man jobber seg gjennom med ektefellen. Det er flere kristne par som er med i dette kurset og deler fra eget liv samtidig som de snakker om bibelske sannheter knyttet til dette. Det koster – men hvis du opplever at dere kanskje trenger hjelp på dette så er det virkelig ikke noe å vurdere en gang – bare gjør det! Link her.

Mitt neste tips er podcasten Rise together laget av Rachel Hollis og mannen Dave Hollis. Denne podcasten handler om ekteskapet generelt, men de har et par episoder dedikert til sex, og jeg har aldri hørt noen tørre å være så ærlige om dette!

For å komme direkte til episodene om temaet trykker du på linkene nedenfor:

“Let’s talk about sex baby”

“five things you’ve always wanted to ask a sex therapist”

“Let’s talk about sex throwback”

Hvis dette er noe du trenger å snakke mer om så please ta kontakt for en fortrolig prat! Jeg er ikke redd for å snakke om dette, og det trengs å snakkes om 🙂 Hvis det hjelper så kan du tenke at du tar kontakt med en profesjonell diakon (det er jo faktisk det jeg er, tihi).

7 kommentarer

Siste innlegg