Perspektiv

I går satt jeg og leste gjennom gamle dokumenter jeg hadde liggende på dataen, og kom over mine “brev for sesongen”. Brev for sesongen er noe jeg pleide å skrive når jeg hadde perioder av å være negativ til tilværelsen min. Det er et brev til meg selv som forteller meg hvordan livet mitt ser ut nå, og setter det i perspektiv. Det hjalp meg å se det litt større bildet og alle mine velsignelser og negative ting i denne sesongen av livet. Det positive veide ALLTID opp for det negative, og mye mer enn det, men jeg trengte påminneren av å både skrive og senere lese brevet mitt for å sette perspektivet mitt på plass igjen. De er skrevet i en ganske motiverende stil. Å lese det er litt som å få en heftig pep-talk fra en motivasjonsguru, haha. Men poenget er at det hjalp meg enormt mye! Det hindret meg i å se tilbake på livet å tenke “jeg hadde det jo dødsbra- hvorfor klagde jeg sånn?”.

Nå er jeg i en ny periode som kanskje behøver sitt eget brev for sesongen. Denne sesongen har enormt mye usikkerhet. Jeg leste forresten også min gamle e-dagbok i går hvor jeg kom over et innlegg fra utdrikningslaget- at jeg gruet meg så mye fordi det værste jeg vet er å være uviten om hva som kommer. HAHA- det var bare én dag, Talette!! Hele livet ditt er uvitenhet nå xD. I morgen flytter vi til Øvrebø hvor vi skal bo helt til vi får jobb. Blir det en uke? Blir det 7 mnd? Det vet vi faktisk ikke! Vi aner ikke hvor i landet vi bor om en måned. Det eneste jeg vet er at jeg skriver masteroppgaven min og tar et fag til dette semesteret. Faktisk er jeg også usikker på hvor mange fag jeg skal ta dette semesteret, det holder jeg på å finne utav med skolen, haha, bare for å hive på enda litt usikkerhet.

Poenget mitt er at denne sesongen er kanskje mitt værste mareritt. Eller det var hvert fall det før. Jeg har måttet vokse enormt mye i å stole på Gud og la kontrollen gå. Og det tror jeg er en superviktig lærdom for meg (og sikkert alle)! Det er lett å havne i negative tanker, og føle at det faktisk er urettferdig og enormt slitsomt. Jeg kan ta meg i å spørre Gud hvorfor han ga mennesker nær meg både jobber, hus og stabilitet akkurat der de ville bo, akkurat der de ville jobbe, MED EN GANG etter endt studie. You know who you are xD Det er lett å havne i det perspektivet.

Men det blir bare så feil, når jeg kan ha et helt annet perspektiv som jeg opplever har mye mer sannhet i seg en det ovenfor. Jeg er der Gud ledet meg. Vi har hverandre, vi har utdanningene vi så gjerne ville ha. Vi har fantastisk familie som ordner boplass på ubestemt tid!! Vi har et sikkerhetsnett i denne usikre tiden. Vi går ikke i underskudd en gang denne tiden- vi er så heldige at vi bor i Norge som både passer på oss når vi trenger støtte til å studere og når vi trenger støtte i arbeidsledighet. Og vi er på vårt løp. Ingen andre sitt, så det er jo ikke vits å sammenligne en gang. Jeg har ingen tvil i verden om at det er akkurat her vi skal være nå. Jeg tror ikke at Gud har skuffet meg eller glemt meg. Jeg får i denne sesongen øvd meg på å stole fullt og helt på Gud. Det er faktisk Han som må ordne nå. Og Gud viser seg størst når vi virkelig trenger Han. Så jeg er spent, og ikke minst forventningsfull til hva Han har for oss nå. Og i mellomtiden må jeg holde meg tett til Han for å beholde freden og roen i hodet mitt- som lett kan få panikk og behov for kontroll.

Uansett hvilken sesong du lever i nå så har du mulighet til et verdslig perspektiv eller Gud-perspektiv. Og siden Gud finnes og elsker oss så er det jo unødvendig å begrense seg til det verdslige, syntes nå jeg 😉 Jeg vet at jeg i fremtiden kommer til å se tilbake i forundring og takknemlighet for bønnesvaret som følger nå. Så jeg vil ikke se tilbake og tenke “Hvorfor var jeg så stressa og redd- jeg burde visst at Gud fikser, det har han jo alltid gjort før. Jeg kunne jo bare slappet av og gledet meg til fortsettelsen”.

Hvilken sesong er du i nå? en sesong av å være singel? Av å være gift uten barn? Av å være student?

Ta en titt på holdningen og perspektivet ditt til denne sesongen. Det kan godt være at du trenger ditt eget brev for sesongen for å sette perspektivet ditt på plass – fort gjort! 🙂

Håper dere har en nydelig dag

1 kommentar
  1. ELSKER DETTE!!!!
   Og selv om man har jobb, leilighet og stabilitet akkurat i den byen man vil bo i, rett etter studie ( ;))))) ) så er det lett å havne i sånne daler. Singeldalen for eksempel. (Og kanskje spesielt under pms Hahah). Hehe. Det her er så bra. Takk, beste du!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg