Status:

Status akkurat nå: Jeg sitter i sofaen og vurderer sterkt å droppe skoletimene i morgen av den grunn alene at vi fikk en oppgave om å lese en tekst i dag, til i morgen, og forberede noen spørsmål til den. Jeg er så i manko på energi om dagen at det å være på skolen og så komme hjem for å gjøre hjemmelekser til neste dag faktisk funker veldig dårlig. Jeg er bare trøtt hele tiden!

Slik hadde jeg det i fjor vinter også – og helt seriøst, hvis jeg skal reagere så kraftig på vintermørket hvert år må jeg flykte landet fra oktober- mai tror jeg. I fjor gikk jeg faktisk til legen for å finne ut av hvorfor jeg var så utmattet, og legen tok noen blodprøver – men var nok mest interessert i å stille meg kamuflerte spørsmål om psyken min ;P Jeg skulle ønske han kjente meg bedre, for da hadde han visst at jeg vet når det er en eller annen psykisk grunn til helsetilstanden min. Jeg har aldri gått til legen for å være sliten før, og hele grunnen til at jeg nå gikk for første gang på grunn av utmattelse, var fordi det faktisk ikke var noe psykisk. Og samme gjelder nå : jeg har det SÅ bra! Men kroppen henger ikke med. Jeg vil ikke kalle det høstdepresjon heller egentlig, for det som plager meg mest er det utrolig lave energinivået.

bare mimrer og lengter litt i bildeform hehe

Etter noen blodprøver i fjor hos legen fant jeg ut at jeg hadde D-vitaminmangel. Jeg fikk D-vitamin på resept men legen selv mente at det ikke var nok mangel til at det skulle ha noe å si. Jeg har lest meg opp litt rundt dette temaet og funnet ut at norske leger er ganske langt bak – vil noen si- med tanke på vitaminer, og kanskje spesielt D-vitamin. Det er litt uenighet rundt hva som er et normalnivå, og hvor mange ville sagt jeg hadde betydelig mangel av D-vitamin, sa legen min at det var veldig lite og mest sannsynlig uten noen symptomer.

Varmere tider <3

Jeg hadde mest lyst til at legen skulle gi meg svart på hvit hvorfor jeg føler meg så slapp, men den gang ei. Men at D-vitaminmangelen min er årsaken til denne slappheten er egentlig den eneste og beste forklaringen jeg har! Så jeg hadde bestemt meg i fjor at jeg i år skulle være tidlig ute med å begynne med tilskudd. Det glemte jeg selvfølgelig – det er ikke så lett å huske å ta D-vitaminer når du er ute i sola og steiker, nei den påminnelsen fikk jeg jo selvfølgelig når symptomene begynte å vise seg igjen sent i høst! Så om det er mangelen eller ei har jeg samme status i år, og jeg takker superduper jatakk til tips som kan være litt mer hurtigvirkende! Gir det å ta sol hurtigere resultater for eksempel?

Jeg er sånn sett utrolig heldig som ikke har så hardt program og kan lett roe ned tempoet. Men det går jo selvfølgelig ut over hvor mye jeg ville få gjort disse ukene, da! Nei, nå får jeg prøve meg på denne teksten jeg måtte lese, da! … og kanskje teste ut å ta sol?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg