vi vokser oss sterke

Jeg husker jeg ofte kunne sammenligne meg selv med mennesker som fikk ting til som jeg ønsket at jeg skulle få til. Jeg så på hvor lett de klarte det og følte meg skikkelig svak! Bilkjøring er et av mine eksempler på dette. Jeg så at alle rundt meg elsket å kjøre bil. Det var jo gøy å kjøre og når jeg tok lappen var det flere som spurte meg om jeg hadde det gøy med det, med en tydelig forventning om at jeg skulle svare ja. Så satt jeg der og var midt i den største utfordringen jeg hadde møtt til nå i mitt liv – og ble møtt med forventning om at det var gøy. Dette sier jeg ikke for å ha et poeng om å ikke stille slike spørsmål og at det var feil eller noe. Poenget er at jeg har innsett at det er helt ulike ting i hvert enkelt menneske som utfordrer oss og drar oss milevis utfor komfortsonen.

Noen ting i livet blir anerkjent som vanskelig av folk flest, og når man står i det får man mange spørsmål og kommentarer på at det er vanskelig det jeg gjør, og sykt tøft å stå i det. Men så vil jeg påstå at alle i løpet av livet vil være i en eller flere situasjoner hvor man syntes noe er skikkelig utfordrende- men forventningen fra andre er at du skal syntes det er lett, og kanskje til og med at du burde kose deg med det!

At jeg sammenlignet mine utfordringer med andre som hadde fått til samme ting selv uten problem var skikkelig tungt. Da følte jeg meg enormt svak. Men når jeg skjønte dette har det snudd seg helt på hodet. Jeg skjønner jo nå at jeg ikke kan sammenligne mine utfordringer med andres komfortsone. Det er ikke vesentlig hva selve tingen er, bilkjøring, starte i ny jobb, synge på en scene eller hva enn det er. Du er ikke svak fordi du syntes det er vanskelig å få til den tingen, du er sterk fordi du våger å gå utfor komfortsonen og vokse!  Så selv om sammenligning egentlig kan droppes helt totalt, så kan vi i det minste sammenligne oss litt mer riktig ;P

Jeg har lært at jeg er en person som utfordrer meg og vokser mye. Og mange av de jeg sammenliknet meg med har jeg innsett at lever livet lett på mange måter. De har tilfeldigvis fått det lett med mange av de tingene i livet jeg så til dem på og jeg så at ikke alle velger å være ukomfortabel for å komme videre. Mange lever med begrensninger på ting eller tenker at de ikke vil eller orker å gjøre noe som i utgangspunktet ikke frister.

Dette er så bra for meg å vite- og forhåpentligvis vil du oppleve det likt! Bra fordi jeg føler meg sterk som utfordrer meg, i stedet for svak som ikke tar det lett. Bra fordi jeg må tenke over hva som kommer lett for meg og ikke forvente at andre syntes det samme! Spesielt har jeg bitt meg merke i at det kommer veeeeldig naturlig for meg å ta de “vanskelige”, men enormt gode og nødvendige, samtalene med folk. Jeg syntes det er naturlig å jobbe med relasjonene i livet mitt, og å være åpen! Men så har jeg sett at det finnes så enormt mange som det absolutt ikke faller seg naturlig for, og de må virkelig jobbe med seg selv for å klare det- men gjør det likevel fordi de vil være sånn! Wow- det er det som er styrke! Ikke meg som valser rundt og kunne gjort det i søvne. Så utrolig sterkt å gjøre det du tenker er rett og være den du egentlig vil være, selv om det skriker imot alt du føler for.

Jeg er sikker på at flere av dere som leser har opplevd å gjøre noe som var vanskelig for dere, men ser lett ut for “folk”. Det er så sterkt! Så sykt modig. Jeg håper du ser på deg selv som sterk fordi du utfordret deg, og ikke svak fordi du måtte kjempe for noe som kan ansees som “lett”. Hva selve tingen er er jo helt uvesentlig egentlig. Vi velger ikke hva som kommer lett for oss og hva som er vanskelig, vi kan bare velge hva vi gjør med det. Så la oss heller vurdere oss selv ut fra hva vi gjør med det!

Gi deg selv litt selvskryt for alt du har gjort “likevel”! Jeg kan begynne: Jeg har denne uken begynt å kjøre med passasjer! Jeg har kommet så langt at jeg var klar for å ta et nytt steg og komme enda lengre! Etter to år med å utfordre meg jevnlig på kjøringen kan jeg nå si at jeg koser meg i bilen alene – så da var det neste steg med passasjer, back to the uncomfortable ;P Sykt sterkt, si!

Håper dere har en nydelig søndag, og at tanken på en ny mandag ikke gir dere følelsen av alle monday-memes som finnes der ute ;P

2 kommentarer
  1. Spennende! Jeg lærer meg å svømme (ordentlig) for tiden. Hadde kjempebra fremskritt i helgen, men det er til tider frustrerende. Sammenlikner meg med delfinene som svømmer ved siden av meg mens jeg kaver som en gris.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg