Watch me grow

Jeg har insett at jeg er en person som er opptatt av å vokse. Som min morfar pleide å si: “Hvis du anser deg selv ferdig utlært, er du ikke utlært – men ferdig”. Jeg vil ikke stoppe opp. Jeg vil ikke begynne å si om alle mine “feil” at “sånn er jeg bare”. Jeg har også jobbet med å lære meg forskjellen på når det er greit at jeg “bare er sånn” og når jeg burde vurdere å vokse.

Du kan spørre meg til en hver tid hva jeg vokser i for tiden – og jeg vil garantert ha et svar, haha! Har alle det sånn?! Jeg vet sannelig ikke – jeg omringer meg med likesinnede, så jeg mister litt grep på om det er sånn alle tenker. Men følelsen min har kanskje vært at ikke alle tenker sånn. Jeg har hvert fall hørt en hel del av “sånn er jeg bare” på ting som ikke trenger å være sånn.

I morgen har vi bryllupsdag, og er det en ting som sikkert alltid kommer til å stå på listen over ting jeg jobber med for tiden så er det det å være kone. Jeg har allerede jobbet meg gjennom flere ting som påvirket ekteskapet- men overraskende nok finner jeg alltid nye ting 😉 Helt i begynnelsen ble jeg overrasket over at jeg hadde et temperament. Jeg hadde giftet meg med den personen som klarte å trykke på alle knappene også, må sies xD Men jeg blir så glad nå når jeg blir lett overfladisk sint for ting som hadde sittet dypt i et par dager, før. Det er godt å vokse! Og det er spennende.

Hvorfor syntes jeg det, egentlig? Haha.. jeg vet ikke egentlig om jeg har et godt svar. Det har hvert fall vært deilig å oppleve at jeg ikke trenger å bli begrenset av frykten min, for eksempel. At jeg kom meg gjennom mesteparten av frykten for bil kommer jeg alltid til å være enormt stolt av. Ellers ser jeg som oftest at jeg vil få det mye bedre med å vokse. Ekteskapet blir bedre når vi streber etter å møtes. Jeg har mer frihet når ikke frykten holder meg igjen. Jeg får det bedre med meg selv når jeg velger å vokse bort fra sammenligning.

Akkurat nå vokser jeg i litt forskjellig. Jeg jobber med å leve i balanse. Enkelt sagt vil det si å ikke bruke mer energi enn jeg har. Jeg prøver å finne et livstempo som kan fungere i lengden. Jeg jobber også mye med bekreftelse og forventninger. Jeg vil ikke være så opptatt av hva andre syntes om meg, som det jeg er i dag. Jeg vil stå støtt i meg selv, og Gud, for å heller kunne se andre- i stedet for å lete etter bekreftelse hos andre.

Så var det ekteskapet, da! For tiden jobber jeg med å gi helhjertet. Det er lett å gå i en ond sirkel av “jeg kan gjøre dette hvis du gjør…”. Og “Han fortjener ikke dette nå så det driter jeg jo i”. Som min far, som viet oss, sa i talen sin under vielsen: “det er viktigere å være ett enn å ha rett”. Jeg trodde jeg hadde forstått den setningen, men nå ser jeg ut til å forstå den igjen på en ny måte. Så oppsummert øver jeg meg på å gi helhjertet uten at det skal fortjenes eller gis tilbake. En måte jeg ikke har gitt helhjertet på før er når mannen ber meg om å gjøre noe – – og så bruker jeg hele tiden jeg gjør det på på å gi han enormt dårlig samvittighet. “Jeg kan gjøre det – men da skal jeg furte hele veien, for dette er urettferdig og du er teit” xD Herlighet- så langt jeg har kommet, når jeg tenker meg om! Jeg fortjener rett og slett en klapp på skulderen. Det er faktisk ganske lenge siden jeg har gjort en slik furte-demonstrasjon, haha!

Kan noen av dere kjenne dere igjen i å gi noen dårlig samvittighet for en tjeneste de ba om? ;P Det er radikalt å droppe tellesystemet på hvem som gjorde hva sist – og fokusere på å gi helhjertet. Det er ingen gøy ting å vokse i- jeg må jo oppdra det lille stae barnet i meg selv! Men jeg vet at ekteskapet blir bedre hvor to mennesker er opptatt av å gi- ikke ta.

Hva vokser du i for tiden? La oss ta litt tid i dag til å være stolte av hvor langt vi har kommet, hver og en av oss!

2 kommentarer
  1. Syykt bra!!
   The world needs you🙌🏼🔥
   Eg e sykt stolt av deg!

   Og stolt av meg og då, når eg tenke meg tebake 🙊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg